NEVÜ'de Çello Orkestrasi Konseri Düzenlendi

Nevsehir Haci Bektas Veli Üniversitesi (NEVÜ) Müzik Kulübü ve Egitim Fakültesi Müzik Egitimi Anabilim Dali ile Gazi Üniversitesi Egitim Fakültesi Müzik Egitimi Anabilim Dali is birligiyle, "Çello Orkestrasi Konseri" düzenlendi.

NEVÜ'de Çello Orkestrasi Konseri Düzenlendi
Vali Sinasi Kus Kültür ve Kongre Merkezi Damat Ibrahim Pasa Salonu’nda gerçeklestirilen konsere NEVÜ Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Özlem Findik ve Prof. Dr. Sahlan Öztürk, Rektör Danismani Prof. Dr. Adem Çatak, Nevsehir Gençlik ve Spor Il Müdürü Muhsin Özdemir, üniversitemiz akademik ve idari personeli, ögrenciler ve müzikseverler katildi.

Gazi Üniversitesi Egitim Fakültesi Müzik Egitimi Anabilim Dali Ögr. Üyesi Prof. Dr. Sebnem Yildirim Orhan yönetiminde gerçeklestirilen konserin icra edilmesinde NEVÜ Egitim Fakültesi Müzik Egitimi Anabilim Dali Baskani Prof. Dr. Emin Erdem Kaya ve Müzik Egitimi Anabilim Dali lisans ve yüksek lisans ögrencileri de yer aldi.

Konserin ilk bölümünde sahne alan Gazi Çello Toplulugu sirasiyla Vivaldi iki çello için konçertosunun ilk bölümünü, Sabahin Seherinde, Sari Gelin ve Sin Sin Oyun havasi türkü düzenlemelerini seslendirdi. Konserin ikinci bölümü ise yine türkü düzenlemeleri, film müzikleri, popüler sarkilar ve çello egitimi dagari eserlerinden olustu.

Çello orkestrasinin seslendirdigi türküden tangoya, film-dizi müziklerinden popüler müzik örneklerine birbirinden güzel birçok eser dinleyiciler tarafindan büyük ilgi ile izlendi.
Kaynak: İHA