Vali Yilmaz Açiklamasi 'Vatandaslarimizin Huzurlu Ve Güvenilir Bir Ortamda Yasamalari Temel Hedefimiz'

Osmaniye Valisi Erdinç Yilmaz, "Sehrimizde sokaklarimizin ve evlerimizin huzurunu saglamaya yönelik faaliyetler yapmaya devam edecek, sehrimizin huzurunu bozmaya yönelik kimseye firsat vermeyecegiz" dedi.

Vali Yilmaz Açiklamasi 'Vatandaslarimizin Huzurlu Ve Güvenilir Bir Ortamda Yasamalari Temel Hedefimiz'
Osmaniye kent genelinde polis ve jandarma sorumluluk bölgesinde meydana gelen asayis ve güvenlik olaylarin degerlendirilmesi amaciyla mülki idare amirleri, emniyet ve jandarma birimleri ve ilgili kurum amirlerinin katilimlariyla “Asayis ve Koordinasyon Toplantisi” gerçeklestirildi.

Toplanti sonunda açiklama yapan Vali Erdinç Yilmaz, asayis ve güvenlik verilerini gözden geçirerek suç oranlarini azaltmak ve huzur ortamini saglamanin, ayni zamanda vatandaslarin daha huzurlu ve güvenilir bir ortamda yasamalari temel hedefleri oldugunu söyledi.



Vali Erdinç Yilmaz, “2024 yili Ocak ayinda ilimiz genelinde 1676 asayis olayi meydana gelmis, 1157 kisi yakalanmis, 94 kisi ise tutuklanarak cezaevine teslim edilmistir. Meydana gelen 1676 olayin 1496’si aydinlatilmistir. Asayis suçlarinda aydinlatilma orani yüzde 89 olup geçen yilin ayni dönemine kiyasla aydinlatilma oraninda yüzde 4 artis meydana gelmistir. Asayis olaylari neticesinde son bir ay içerisinde 20 av tüfegi, 41 tabanca, 9 kurusiki tabanca ve 1 adet uzun namlulu tüfek ele geçirilmistir” dedi.

Vali Yilmaz, ocak ayinda “Göçmen Kaçakçiligi ve Insan Ticareti” suçlamasiyla 11 organizatör süphelinin yakalandigini, 8’inin tutuklandigini ve yapilan kontroller sonucunda 78 düzensiz göçmenin yakalandigini kaydetti.

Vali Yilmaz, geçen yilin ayni dönemine kiyasla yakalanan düzensiz göçmen sayisinda yüzde 129 oraninda artis söz konusu oldugunu vurguladi. Kaçakçilik suçlari ilgili olarak, yilin ilk ayinda meydana gelen 51 olayda 21 bin 377 adet sigara, 1 milyon 815 bin 710 adet makaron, 18 adet cep telefonu, 487 adet paket tütün, 7 bin adet puro ve 2 bin 331 adet elektronik sigara ele geçirildigini belirtti.

Yilmaz, geçen yilin ayni dönemine kiyasla gümrük kaçagi sigarada yüzde 53, elektronik sigarada ise yüzde 718 oraninda ele geçirilen malzemelerde artis meydana geldigini belirtti.

Vali Yilmaz, “Organize Suçlar ile ilgili olarak 2024 yili Ocak ayinda 10 olay meydana gelmis olup, 19 adet tabanca, 1 adet av tüfegi, 18 adet sarjör, 44 adet tabanca fisegi ve 6 adet silah aksami ele geçirilmistir” dedi.



Terör suçundan 17 süpheli yakalandi, 10 süpheli tutuklandi

Vali Yilmaz, terörle mücadeleyle ilgili olarak, PKK/KCK terör örgütü faaliyetleri kapsaminda 17 süpheli sahis yakalandigini, bu sahislardan 10’unun tutuklanarak cezaevine teslim edildigini, FETÖ/PDY terör örgütü faaliyetleri kapsaminda ise 4 süpheli sahsin yakalandigini kaydetti.

Narkotik Suçlarla ile ilgili 2024 yili Ocak ayinda il genelinde meydana gelen 167 olayda 185 süphelinin yakalandigini ve 23’ünün tutuklandigini ifade eden Vali Yilmaz, "23 sahis ise tutuklanarak cezaevine teslim edilmistir. Ayrica Narkotik suçlarindan aranmasi olan 21 sahis yakalanmis olup geçen yilin ayni dönemine kiyasla aranan sahislarin yakalanmasinda yüzde 62 artis yasanmistir. Ele geçirilen narkotik maddelere bakildiginda, 2024 yili Ocak ayinda 22.7 kilo esrar ve türevleri, 431.3 kilo bonzai olarak tabir edilen Sentetik kannabinoid, 4.8 KG metamfetamin, 810 gram eroin ve 3496 adet Sentetik Ecza ele geçirilmistir. Geçen yilin ayni dönemine kiyasla ele geçirilen uyusturucu maddelerde yüzde binleri bulan oranda artis gözlenmistir. Vatandaslarimizin huzur ve güvenligini saglamak amaciyla asayis, uyusturucu, kaçakçilik, düzensiz göçmen ve terör konulari basta olmak üzere her türlü suç, organize olusumlar ve terör örgütleri ile mücadelemiz kararlilikla devam edecektir. Ülkemiz genelinde oldugu gibi ilimizde de sokaklarimizin ve evlerimizin huzurunu saglamaya yönelik faaliyetler yapmaya devam edecek, Sehrimizin huzurunu bozmaya yönelik kimseye firsat vermeyecegiz” dedi.

Kaynak: İHA