Pursaklar 2'Nci Kitap Günleri'nin Açilisi Gerçeklestirildi

Pursaklar 2’inci Kitap Günleri, Pursaklar Belediye Baskani Ertugrul Çetin ve Cumhur Ittifaki’nin Ankara Büyüksehir Belediye (ABB) Baskan adayi Turgut Altinok’un katilimi ile basladi.

Pursaklar 2'Nci Kitap Günleri'nin Açilisi Gerçeklestirildi
Pursaklar Belediyesi, 9-18 Subat tarihleri arasinda kitapseverleri bulusturan ‘2. Kitap Günleri’nin açilisini gerçeklestirdi. 101 yayinevi ve 65 yazari Pursaklar Yasam Merkezi’nde vatandaslarla bulusturacak kitap günlerinin açilisina AK Parti Ankara Milletvekili Kurtcan Çelebi, Pursaklar Belediye Baskani Ertugrul Çetin ve Cumhur Ittifaki’nin ABB Baskan adayi Turgut Altinok katilim sagladi. Pursaklilarin yogun ilgi gösterdigi kitap günlerinde konusan Belediye Baskani Çetin, 65 farkli yazarin ve 101’in üzerinde yayinevinin katilacagini belirtti.

Ziyaretçilere imza günleri, söylesi programlari, kültürel sergiler ve hazirlik yayinlarinin sunulacagini ifade eden Çetin, etkinligin ilçe sakinleri, ögrenciler, ögretmenler ve kitapseverler için mükemmel bir firsat olacagini vurguladi. Çetin, birçok farkli programa ev sahipligi yapacak olan Kitap Günleri’ne tüm hemsehrilerin katilimini bekledigini dile getirdi.

“Yaptigimiz bu tür çalismalara yogun katilim oluyor olmasi bizleri inanilmaz derecede memnun ediyor”

Pursaklar Belediye Baskani Çetin, Pursaklarda kitap günlerinin bu yil ikincisinin düzenlendigini belirterek, “Biz aslinda 3 yil önce baslamistik. Geçen yil yine subat ayi için programimizi yapmistik. Hazirliklarimizi yapmistik ama malum tüm Türkiye’de 11 ilde etkisini gösteren ve hepimizi etkileyen deprem dolayisiyla ikincisini ertelemek zorunda kalmistik. Bizim bu alanda yaptigimiz aslinda ilçemizde yasayan ögrencilerle hem kitaplari hem yazarlari bulusturmak. Çok yogun bir program 9 gün boyunca burada 17 farkli konusmacimiz program yapacak. Sadece onunla kalmayacak 64 tane yazarimizla imza günü yapacak. Her gelen ögrenciye ilk kitabiniz bizden hediyesi yapiyoruz. Bir kitap çeki veriyoruz o çek ile burada bulunan standlardan istedigi kitabi da satin alabiliyor. Bu ögrencinin ve gençlerin seçerek almalarini, ilk heyecanlarini yasamalarini da sagliyor. Haliyle enerjisi yüksek bir program yapmis oluyoruz. Pursaklarda kitap okuma gelenegi var biz bunu görüyoruz. Birçok yaptigimiz faaliyette çocuklarin ilgisini görüyoruz. Örnegin okuyan sehir firsatlar adli bizim bir kampanyamiz var. Bu yillardir devam ediyor ve sürekli devam ediyor. Bir ögrenci ve daha bir kitapsever okudugu kitabin bir sayfa el özetini el yazisiyla yazarak bize getirdigi zaman yine seçecegi kitabi 10’a çikart hediye ediyoruz. Sanatta sporda, egitimde, bilimde, teknolojide, kendinden söz ettiren bir ilçe kendinden söz ettiren bir gençlik olusmasi için biz bütün imkanlarimizi seferber ediyoruz. Sundan çok memnunum. Yaptigimiz bu tür çalismalara yogun katilim oluyor olmasi bizleri inanilmaz derecede memnun ediyor, mutlu ediyor. Demek ki dogru isleri yapiyoruz ve insanlarimiz bunlara ilgi gösteriyor” diye konustu.



“Havalimani metrosunu yapacagiz”

Cumhur Ittifaki’nin ABB Baskan adayi Altinok ise, “Pursaklar’a bir sözüm var. Cumhurbaskanimiz ve Ulastirma Bakanimiz ile görüstük. Havalimani yolu metromuzun projesi hazir. Ne yapilacak? 31 Mart’ta sönen Ankara’nin isiklarini yakacagiz. Ankara Büyüksehir Belediyesi ve Pursaklar Belediyesi, 24 saat çalisacak. Büyüksehir Belediyesi olarak yapacagimiz isleri gelip, anlatacagiz. 31 Mart’tan sonra Çubuk, Yildirim Beyazit Üniversitesi, Pursaklar, Altindag, Keçiören, Etlik Sehir Hastanesi ve Ovacik’a kadar uzanan havalimani metrosunu yapacagiz" dedi.

Kaynak: İHA