'Midaddan Ahene' Sergisi Hünkar Kasri'nda

Sanatçi Bahadir Özkan’in sedef ve pirinç kakma teknigiyle hat sanatini birlestirerek olusturdugu eserler Yeni Camii Hünkar Kasri’nda sergilenmeye baslandi.

'Midaddan Ahene' Sergisi Hünkar Kasri'nda
Istanbul Ticaret Odasi’nin (ITO) kültürel miraslari gelecege tasimak amaciyla sanat etkinlikleri gerçeklestirdigi Hünkar Kasri yeni bir sergiye ev sahipligi yapiyor. Sanatçi Bahadir Özkan’in ‘Midad’dan Ahen’e’ isimli sedef ve pirinç kakma teknigiyle olusturdugu eserler sanatseverlerle bulustu. Bahadir Özkan eserlerinde, Ayet-i kerime ve hadislerin yani sira tasavvuf büyüklerinin sözlerinden olusan ürünleri sanatseverlere sunuyor. 8 Subat’ta açilisi gerçeklestirilen sergi 3 Mart tarihine kadar sanatseverlerin ziyaretine açik olacak.

Serginin açilis programinda açiklamalarda bulunan ITO Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi Mehmet Develioglu, ‘‘ITO olarak sanati ve sanatçiyi desteklemekten gurur duyuyoruz. Bu sergimizi açmak bizim için çok degerli. Bahadir Özkan pirinç ve sedef kakmaciligini hat sanatiyla birlestirerek çok özgün eserler ortaya çikarmis. Geçmis dönemlerdeki mirasimizi bu sergide görebilecegiz’’ dedi.

Sanatçi Bahadir Özkan ise ‘‘Türk Islam Sanatlari, Türk tarihi dedigimizde milyonlarca sayfayi dolduracak bir külliyattan bahsediyoruz. Buradaki yaptigim eserler ile bu milyonlarca sayfalik külliyatta bir satir doldurabilmek benim en büyük kazancim olur’’ ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA