Elazig'da Suç Örgütüne Yönelik Operasyonda Gözaltina Alinan 35 Süpheli Adliyeye Sevk Edildi

Elazig’da polis ekipleri tarafindan bir suç örgütüne yönelik yapilan operasyonda gözaltina alinan 35 süpheli adliyeye sevk edildi.

Elazig'da Suç Örgütüne Yönelik Operasyonda Gözaltina Alinan 35 Süpheli Adliyeye Sevk Edildi
Elazig Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü tarafindan elebasiligini cezaevinde bulunan Ömer Faruk Bulut’un yaptigi suç örgütüne yönelik yapilan çalismalarda, süphelilerin ‘suç islemek amaciyla örgüt kurmak, yagma ve kisiyi hürriyetinden yoksun kilma, genel güvenligin kasten tehlikeye sokulmasi, kasten yaralama ve mala zarar verme, tehdit ve hakaret" eylemlerini gerçeklestirdikleri, "6136 Sayili Kanun’a muhalefet ve uyusturucu madde imal ve ticareti’ suçlarina karistigi tespit edildi. Yapilan teknik ve fiziki takibin ardindan haksiz kazanç elde etmek için atesli silah kullanmak suretiyle ilde nüfuz olusturma egilimindeki örgüt yöneticisi ve üyelerine yönelik operasyon düzenlendi.

Operasyonda 35 süpheli yakalanarak gözaltina alindi. Teknik ve fiziki takip süresince ve operasyon tarihinde 11 adet ruhsatsiz tabanca, 13 adet sarjör ve tabancalara ait 67 adet fisek, 8 adet ruhsatsiz pompali tüfek ve tüfeklere ait 28 adet kartus, 19,77 gram kokain, 58 adet sentetik ecza maddesi, 13 gram esrar maddesi, 1 adet hassas terazi ele geçirildi. Ayrica örgütün talimatina istinaden çok sayida eylem hazirliginin önlendigi bildirildi.

Gözaltinda bulunan 35 süpheli, Il Emniyet Müdürlügünde tamamlanan islemlerinin ardindan bugün adliyeye sevk edildi.
Kaynak: İHA