ABD Disisleri Bakani Blinken, Almanya Ve Arnavutluk'a Gidiyor

ABD Disisleri Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, Disisleri Bakani Antony Blinken’in 14-17 Subat tarihleri arasinda Almanya ve Arnavutluk’u ziyaret edecegi duyuruldu.

ABD Disisleri Bakani Blinken, Almanya Ve Arnavutluk'a Gidiyor
ABD Disisleri Bakani Antony Blinken, Orta Dogu ve Israil temaslarinin ardindan Avrupa ve Balkanlara gidiyor. ABD Disisleri Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, Blinken’in 14-17 Subat tarihleri arasinda Almanya’nin Münih kenti ile Arnavutluk’un baskenti Tiran’i ziyaret edecegi duyuruldu.

Tiran ziyaretine iliskin yapilan açiklamada, “Blinken, ABD’nin Bati Balkanlar’da istikrar için kilit bir ortak ve Ukrayna’nin egemenligi ve toprak bütünlügünü destekleyen saglam bir müttefik olan Arnavutluk ile iliskilerinin gücünü bir kez daha teyit edecek” denildi.

Münih Güvenlik Konferansi’na katilacak

Blinken’in Münih’te ise, Baskan Yardimcisi Kamala Harris liderligindeki ABD heyetinin bir parçasi olarak Münih Güvenlik Konferansi’na katilacagi aktarildi. Açiklamada, “Bakan, ABD’nin Ukrayna halkina verdigi destegin altini çizmek, Orta Dogu’da kalici baris ve güvenligin nasil saglanacagi konusunda ortaklariyla görüsmelere devam etmek ve transatlantik güvenlige olan kararli bagliligimizi vurgulamak üzere ikili görüsmelerde bulunacak” ifadeleri yer aldi.
Kaynak: İHA