3 Bin Lapsekili Sehitlikleri Ziyaret Edecek

Çanakkale’nin Lapseki ilçesinin merkezi ve köylerinde yasayan 3 bin vatandas, ’Cumhuriyetimizin 100. Yilinda Sehitlik Yolunda’ projesi kapsaminda sehitliklere götürülecek.

3 Bin Lapsekili Sehitlikleri Ziyaret Edecek
Içisleri Bakanligi Sivil Toplum Iliskiler Müdürlügü projesi olarak Muhtarlar Dernegi, Lapseki Kaymakamligi ve Lapseki Belediyesi katkilariyla ’Cumhuriyetimizin 100. Yilinda Sehitlik Yolunda’ projesi kapsaminda, köylerde, beldede ve ilçe merkezinde yasayan vatandaslar sehitlik ziyaretine götürülüyor.

Rehber esliginde sehitlik ziyareti yapan vatandaslarla sehitlikte bir araya gelen Lapseki Kaymakami Emre Öztürk, Lapseki Belediye Baskani Eyüp Yilmaz, AK Parti Ilçe Baskani Hasan Engin ve Il Genel Meclis üyesi Halil Özer, hatira fotografi çektirdi.

Sehitlik ziyaretine iliskin açiklama yapan Lapseki Kaymakami Emre Öztürk, "Içisleri Bakan Yardimcimiz Bülent Turan’in destekleriyle, Lapseki Kaymakamligi, Lapseki Belediye Baskanligi ve Muhtarlar Dernegi güç birligi içerisinde, siz degerli vatandaslarimizin sehitligimizi görmesi için ’Cumhuriyetimizin 100. Yilinda Sehitlik Yolunda’ projesi kapsaminda, ilçe merkezi, beldeler ve köylerimizde yasayan vatandaslarimizi sehitlik ziyaretine götürüyoruz" dedi.

Lapseki Belediye Baskani Eyüp Yilmaz ise, "’Cumhuriyetimizin 100. Yilinda Sehitlik Yolunda’ projesi kapsaminda yapmis oldugumuz projenin uygulamasina geçtik. Su anda ilçemize bagli köylerimizde yasayan vatandaslarimizi sehitlik ziyaretini rehber esliginde yapiyorlar. Burada dualarini yapiyorlar ve tekrar köylerine götürüyoruz. Köylerimiz tamamlandiktan sonra ilçe merkezinden de vatandaslarimizi sehitlik ziyaretine götürecegiz. Sehitlik ziyaretini bir proje kapsaminda yaptik. Içisleri Bakanligi Sivil Toplum Iliskiler Müdürlügü projesi olarak Muhtarlar Dernegi, Lapseki Kaymakamligi ve Lapseki Belediyesi Katkilariyla yaptigimiz ortak proje hayata geçti. Sehitlerimiz için ne yapsak azdir. Biz bugün bu topraklarda özgürce yasiyorsak, burada ülkemizde rahatça yasiyorsak bu sehitlerimizin sayesinde. Tüm vatandaslarimizin sehitlige gelerek onlara bir dua etmesi için bizde bu projeyi yaptik tüm Lapsekili vatandaslarimizi, köylerimizdeki ve beldelerdeki vatandaslarimizi sehitlik ziyaretine bekliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA