IYI Parti Genel Baskani Aksener Açiklamasi 'En Düsük Emekli Maasi Asgari Ücret Kadar Olmalidir'

Yozgat’ta partililere seslenen IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, en düsük emekli maasinin asgari ücret kadar olmasi gerektigini söyledi.

IYI Parti Genel Baskani Aksener Açiklamasi 'En Düsük Emekli Maasi Asgari Ücret Kadar Olmalidir'
IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, 31 Mart’taki Mahalli Idareler Genel Seçimleri öncesi Yozgat’ta il ve ilçe belediye baskan adaylarinin tanitim programina katildi.

Yozgat Belediyesi Büyük Sinema Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen programda IYI Parti Siyasi Isler Baskani Oktay Vural, IYI Parti Konya Milletvekili Ünal Karaman ve siyasi partililer yer aldi.

“Yozgat’ta 17 bin gencin isi yok”

Yozgat’a gelmekten dolayi duydugu memnuniyeti ifade eden Aksener, “Yozgat’ta kendi sehrimdeyim, kendi memleketimdeyim gibi hissediyorum. Çünkü siz yaralilara merhem olan insanlarsiniz. Çünkü siz bir dilim ekmegi garibanla paylasanlarsiniz. Çünkü siz düseni elinden tutup kaldiranlarsiniz. Ama peki bütün bunlarin isiginda Yozgat’a Sayin Bakanimi ayirarak söylüyorum. Yozgat’tan pek çok milletvekili seçildi. Içinizden bakanlar çikti ve 22 yildir da Sayin Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’i bas taci yapan Yozgat, söz verildigi gibi Türkiye’nin marka sehri mi, Avrupa’nin marka sehri olabildi mi? Hayir. Yozgat’ta su an da 17 bin genç kayitli issiz. Kayitli issiz sayisi 17 bin gencin isi yok" dedi.



“Emeklilerin en düsük maasi asgari ücret kadar olmalidir”

Emekli maaslarina da deginen Aksener, en düsük emekli maasinin asgari ücret kadar olmasi gerektigini belirterek, “Seçmene ulastiginiz zaman ögrenirsiniz. Seçmen de o arada, hem derdini söyler hem o derdi siz eger iktidarsaniz çözersiniz, Iktidar degilseniz muhalefet degilseniz de kamuoyuna sunarsiniz, dikkat çekersiniz. IYI Parti olarak biz kuruldugumuz günden beri bunu yapiyoruz. Ben tam 3 yil bütün sehirlerin hemen hemen yüzde 50’sinin yani bir sehrin yüzde 50 oraninda ilçelerinin tamamini dolastim. Dükkan dükkan gezdim. O dükkanlarda ne ögrendim biliyor musunuz? 5 çesit emekli maasi oldugunu ögrendim. Iktidar partisine bunu meclis kürsüsünden ilettigimiz zaman bu kadar farkli 5 ayri emekli maasinin olmadigini iddia ettiler. Sonra bir ortaya çikti ki varmis. Ve en düsük emekli maasinin kaç lira oldugu tartisilmaya ve bizim iddiamiz, bizim talebimiz, bizim istegimiz sizin adiniza suydu. En düsük emekli maasi asgari ücret kadar olmalidir. Hani kök maas diyorlar, üzerine hiçbir sey koymadigi, üzerine sadece bir disaridan, hazineden para koydugu ve bir süre sonra üfürülüp gidecek. Benim dedigim, bizim dedigimiz IYI Parti olarak söyledigimiz sey bütün emeklilerin en düsük maasinin asgari ücret kadar olmasidir" seklinde konustu.

IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener konusmanin ardindan IYI Parti Ankara Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Cengiz Topel Yildirim’a Ankara’da yasayan Yozgatlilardan destek isteyerek, Yozgat il ve ilçe belediye baskan adaylarinin tanitimini yapti.
Kaynak: İHA