Istanbul'da Refah Sinir Kapisi'nin Açilmasi Talebiyle Eylem Düzenlendi

Misir Baskonsoloslugu önünde Refah Sinir Kapisi’nin açilmasi talebiyle eylem düzenlendi. Eyleme katilan sanatçi Murat Kekilli, "Acilen Refah Sinir Kapisi’nin açilmasi ve oradaki insanlara yardim ulastirilmasi gerekiyor" dedi.

Istanbul'da Refah Sinir Kapisi'nin Açilmasi Talebiyle Eylem Düzenlendi
Israil’in Gazze’ye saldirilari devam ederken, bölgeye insani yardim ulastirilmasi için Refah Sinir Kapisi’nin açilmasina yönelik birçok eylem düzenleniyor. "OpenRafah" isimli bir grup Bebek’te bulunan Misir Baskonsoloslugu önünde toplanarak Refah Sinir Kapisi’nin açilmasi talebiyle eylem yapti. Türk ve Filistin bayraklari ile Misir Baskonsoloslugu önünde toplanan gruba birçok sanatçi, akademisyen ve vatandas destek oldu. Eyleme katilan sanatçi Murat Kekilli, "Acilen Refah Sinir Kapisi’nin açilmasi ve oradaki insanlara yardim ulastirilmasi gerekiyor. Daha fazla vicdanimizin kanamasini istemiyoruz. O yüzden buradayiz ve çig gibi de büyüyoruz insallah. Refah Sinir Kapisi açilana kadar Misir Konsoloslugu önünde bu arkadaslar direnise devam edecek. Bir an evvel açilsin o kapi. Yardimlarin ulasmasi açisindan çok önemli. Yoksa insanligimizi kaybedecegiz" dedi.

Eyleme katilan Muhammed Fatih ise, "Burada toplanmamizdaki maksat tamamen Refah Kapisi’nda bekletilen on binlerce yardim tirinin hiçbir kosul ve sart gözetilmeksizin dogrudan Gazze’nin içerisine özellikle de Kuzey Gazze bölgesine ulastirilmasi noktasinda ulusal ve uluslararasi alanda bütün dünyada böyle bir kamuoyu olusturma niyetindeyiz. Misirli yetkililerden bu konuda bir adim atmasini bekliyoruz. Kapi açilana kadar Allah nasip ettigi müddetçe, nefes aldigimiz müddetçe buradayiz. Her gün aksam burada toplanacagiz" seklinde konustu.

Açiklamanin ardindan grup, hep bir agizdan "Yikilasin Israil" adli sarkiyi söyleyerek slogan atti.
Kaynak: İHA