Dehsetin Sanigi Ilk Kez Hakim Karsisina Çikti

Bursa’da arkadasini öldürüp, cinsel istismarda bulundugu iddia edilen kiz arkadasini da agir yarayan sanik, ilk kez hakim karsisina çikti.

Bursa 4. Agir Ceza Mahkemesi’nde "canavarca his saikiyle adam öldürmek, kisiyi hürriyetin yoksun kilma, beden veya ruh bakimindan kendisini savunamayacak durumda bulunan kisiye karsi silahli yagma ve nitelikli cinsel saldiri” suçlarindan 2 kez agirlastirismis müebbet ve 50 yila kadar hapsi istenen tutuklu sanik I.S., (50) ilk kez hakim karsisina çikti. Durusmada magdur F.O.(44), maktulün yakinlari ve taraf avukatlari hazir bulundu.

Olayin magduru F.O. ile tanistiktan bir süre sonra sevgili olduklarini ve birlikte yasamaya basladiklarini ileri süren tutuklu sanik I.S, maktul Recep Özaslan’in da kalacak yeri olmadigi için eve geldigini söyledi.

Olay günü maktül Recep Özaslan ile F.O.’yu uygunsuz vaziyette yakaladigini ileri süren sanik I.S., "Silahimi onlara dogru çektim. Maktul üzerime dogru hamle yaparak ’sik lan’ dedi.

Ben de ates ettim. Sonra I.S.’ye de 3-4 el ates ettim. Polisi aramak istedim ama F.O. iyi oldugunu söyleyerek, izin vermedi. ’Bu olaylar benim yüzümden oldu, gerekirse cesedi aldiracagim, seni de kurtaracagim. Savci ve avukat tanidiklarim var’ diyerek, sürekli yanimda durdu" dedi.



"Bir kisiyi öldürüp bir kisiyi de yaraladim ama alikoyma, cinsel istismar ve yagma suçlarini kabul etmiyorum"

Magdur F.O.’nun yaralarinin bakimini, eczaneden aldigi tibbi malzemelerle yaptigini anlatan sanik I.S., “Bu süreçte birlikte uyusturucu madde kullandik. Telefon ve tableti evde kaldi. Kizi, eve ziyarete bile geldi. Onu alikoydugum iddialarini kesinlikle kabul etmiyorum. Maktul Recep Özaslan’i kasten öldürdügümü, F.O.’yu da yaraladigimi kabul ediyorum. Fakat zorla alikoyma, rizasi disinda cinsel iliski ve yagma suçlari ile hiç bir ilgim yoktur" diye konustu.

Müsteki F.O. ise dehset anlarini anlatirken gözyaslarini boguldu. Kardesinin kaybolan saatini bulmasi için tanistigi sanik I.S.’nin evine saati teslim almak için gittigini söyledi.

Sanik I.S.’nin kendisine sürekli zorla uyusturucu madde verdigini öne süren F.O., olay günü sanikla ayni odada olduklarini, uykudan kalkan sanigin sinirle kendisini Özaslan’in bulundugu salona götürerek ona, "Arkamdan ne is çeviriyorsun, zulayi çikar" diye bagirmaya basladigini anlatti.

“10 gün ceset ile ayni odada kaldim, 10 saat ölü taklidi yaptim”

Önce maktulü öldüren sanigin, daha sonra kendisine ates ettigi anlatan magdur F.O., “Bir saat içerisinde bana araliklarla ates etti. ‘Senin kalbinde sorun vardi’ diyerek son kursunu kalbime dogru sikti. Bilincim hep açikti. Tekrar bana ates etmesin diye 10 saat boyunca ölü taklidi yaptim. Fakat nefes aldigimi fark etti. ‘Sen hala ölmedin mi’ dedi.

Ben de ‘Ölmedim, ne yapacagiz’ deyince panikle silahi firlatti. Bana ’Allah’in almadigi cani ben almam’ dedi.

Korktugum için beni öldürmesin diye onu çok sevdigini ve hamile oldugumu söyledim. Söylediklerini yaptim. Recep Özaslan’in cesedi ile 10 gün ayni odada kaldim. Cesedin çürümesi ve kurtlanmasini gördüm. Beni öldürmesinden korktugum için aileme anlatmadim. I.S madde etkisinde sizdigi sirada telefonundan anneme olaylari mesaj olarak anlattim ve sayede kurtuldum” dedi.

Sanigin tutukluluk halinin devamina karar veren mahkeme heyeti, magdur ve sanigin arasindaki telefon kayitlarinin incelenmesi ve sahitlerin dinlenmesi için durusmayi ileri bir tarihe erteledi.
Kaynak: İHA