Bakirköy Adliyesi'nde 6 Subat Depremlerinde Hayatini Kaybedenler Anildi

Bakirköy Adliyesi’nde 6 Subat Kahramanmaras depremlerinde hayatini kaybeden vatandaslar, yargi mensuplari ve personeller için anma töreni gerçeklestirildi.

Bakirköy Adliyesi'nde 6 Subat Depremlerinde Hayatini Kaybedenler Anildi
Bakirköy Adliyesi’nde 6 Subat Kahramanmaras depremlerinde hayatini kaybeden vatandaslar, yargi mensuplari ve personeller için anma töreni gerçeklestirildi.

Bakirköy Adliyesi Fuaye Salonu’nda gerçeklestirilen anma törenine Bakirköy Cumhuriyet Bassavcisi Hüseyin Gümüs, Adalet Komisyonu Baskani Hazar Turan Alim, Adalet Komisyonu Üyesi Sait Özdemir, Cumhuriyet Bassavci Vekilleri, hakimler, Cumhuriyet savcilari ve adliye personelleri katildi.

Anma töreni, Istanbul Adliyesinde gerçeklesen hain saldiri kinanarak baslandi. Depremde hayatini kaybeden yargi mensubu ve personeller için 1 dakikalik saygi durusunun ardindan Istiklal Marsi okundu. Asrin felaketi 6 Subat Kahramanmaras depremleri için Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan hazirlanan sinevizyon gösterimi ile devam eden programda, deprem bölgesinde gönüllü olarak görev alan personele tesekkür edildi.

Öte yandan Bakirköy Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan bir arama kurtarma ekibi kurulmasina da karar verildi.

Bu kapsamda AFAD akreditasyonu için ilgili kurumlara basvurularda bulunan tam teçhizatli, tamami gönüllü 30 kisilik ekipten olusan Bakirköy Adliyesi Arama ve Kurtarma Timi’nin (BAKUT) kuruldugu da anma töreninde duyuruldu.

Konuya iliskin açiklama yapan Cumhuriyet Bassavci Vekili ve BAKUT Ekip Lideri Necip Sari, Istanbul Adliyesi’ne yapilan saldiriyi kinayarak sözlerine basladi.

Sari, “BAKUT tamami gönüllü 1 Cumhuriyet bassavci vekili, 2 hakim, 4 yazi isleri müdürü, 1 polis memuru, 10 zabit katibi, 1 icra katibi, 1 teknisyen, 1 infaz koruma memuru, 1 memur, 3 mübasir, 6 güvenlik personeli, 1 hizmetli, 1 temizlik personelinden olusuyor. BAKUT bugüne kadar afet bilinçlendirme, telsiz kullanimi, ip baglama, ip ve dügümler egitimi, yangin egitimi hafif seviye arama ve kurtarma, ilk yardim ve orman yangini egitimlerini tamamladi. Dünyanin tek akredite yargi arama- kurtarma ekibi haline gelecegiz” dedi.

Cumhuriyet Bassavci Vekili ve BAKUT Ekip Lideri Necip Sari, BAKUT’a her türlü destegi ve yardimi saglayan Bakirköy Cumhuriyet Bassavcisi Hüseyin Gümüs’e tesekkürlerini sundu.

Program sonunda Bakirköy Cumhuriyet Bassavcisi Hüseyin Gümüs ve Adalet Komisyonu Baskani Hazar Turan Alim’e BAKUT sapkasi hediye edildi. Program toplu fotograf çekimi ve “Asrin Felaketi” fotograf sergisinin incelenmesinin ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA