CHP'li Baskan Yardimcisi, Gazeteciye Hakaret Ve Tehditten Iki Ayri Ceza Aldi

Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde muhabir Okan Yavaser ve ailesine tehdit ve hakaret suçlarindan yargilanan CHP Uzunköprü Belediye Baskan Yardimcisi Ali Bülent Ulusoy, iki ayri suçtan da cezaya çarptirildi.

CHP'li Baskan Yardimcisi, Gazeteciye Hakaret Ve Tehditten Iki Ayri Ceza Aldi
Uzunköprü 2. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen 3. durusmada CHP’li Baskan Yardimcisi Ulusoy, sanik sifatiyla çiktigi davada hapis cezasiyla cezalandirildi.

Mahkeme heyeti ayrica, Uzunköprü Belediye Baskan Yardimcisi Ali Bülent Ulusoy’un, 17 bin 900 TL avukat vekalet ücreti ve 913 TL dosya ücretini de ödemesine karar verdi.

Mahkeme kararina istinaden bes yil boyunca da denetim süresine tabi tutulmasina karar verilen CHP’li Uzunköprü Belediye Baskan Yardimcisi Ali Bülent Ulusoy’un aldigi bu ceza kararindan sonra vazifesine devam edip etmeyecegi merak konusu oldu.

Uzunköprü Gazetesi Muhabiri Okan Yavaser, mahkemenin sonuçlanmasinin ardindan yaptigi açiklamada CHP’li Uzunköprü Belediye Baskan Yardimcisi Özlem Becan’in sessizligini bozarak yasanan olay sonrasi ceza alan Baskan Yardimcisi Ulusoy hakkinda gerekeni yapmasi için çagrida bulundu.

Yavaser yaptigi açiklamada, “Uzunköprü Belediye Baskan yardimcisi Bülent Ulusoy tarafindan sahsima ve aileme karsi edilen agir küfür ve hakaretler sonucu açmis oldugum dava sonuçlanmistir. Adi geçen sahis ettigi küfürlerden dolayi açtigim dava sonucunda ceza alip, hüküm giymis ve suçlu bulunmustur. Kendisinin bu dava sonucu aldigi cezanin niteligi degil, niceligi daha önemli olup gerçekler ortaya çikmis ve malum sahis Türk adaleti önünde gereken yaptirimi almistir" dedi.

Uzunköprü Belediye Baskani Özlem Becan’a da seslenen Yavaser, "Hemen hemen her firsatta kadin ve annelik degerleri üzerinden siyaset üreten, Trakya’nin tek kadin belediye baskani olmakla övünen Uzunköprü Belediye Baskani Özlem Becan’in, yasanan skandal karsisinda olayi tasvip edercesine sessizlige bürünmüstü. Baskan Becan’a 2022 Kasim ayinin meclisinde yöneltilen soru üzerine mahkemenin kararinin bekleyecegini ifade etmisti. Evet simdi buradan Uzunköprü Belediye Baskani Özlem Becan’a yüksek sesle duyurmak istiyorum. Baskan Becan siz, küfürbazligi Uzunköprü 2. Asliye Ceza Mahkemesi ile ’Türk Milleti adina karar’ diyerek tecelli eden CHP Belediye Meclis üyesi ve Uzunköprü Belediye Baskan Yardimciniz hakkinda gerekeni yapacak misiniz?" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA