Tütüncü Açiklamasi '5. Yilin Sonunda Antalya'nin Ulasim Sorunu Ortadan Kalkacak'

Cumhur Ittifaki’nin Antalya Büyüksehir Belediye Baskan adayi Hakan Tütüncü, 11 konu basligi altinda projelerinin tanitimini yaparak, "Yeni dönemde Antalya’nin Altin Çagi’nda 5. yilin sonunda ulasim sorunlarini ortadan kaldirdigimiz bir Antalya’yi, bu kente armagan edecegiz. Ulasim ana plani, yeni yolar, katli köprülü kavsak, kavsak düzenlemesi rayli sistem agi genisleyecek, toplu ulasim genisletecegiz, 15 yeni koridor yol güzergahini açacagiz" dedi.

Cumhur Ittifaki’nin Antalya Büyüksehir Belediye Baskan adayi Hakan Tütüncü’nün Proje Lansman Toplantisi Lara Turizm Merkezi’ndeki Nirvana Cosmopolitan Otel’de gerçeklestirildi.

Tütüncü, önümüzdeki 5 yillik süreçte; ulasim, ekonomik kalkinma, temel belediyecilik, çevreci belediyecilik, sosyal belediyecilik, kültür, sanat, bilim-teknoloji-egitim, saglik-spor, imar-sehircilik, turizm, altyapi olmak üzere 11 konu basligi altindaki projeleri hakkinda bilgiler verdi.

Alkislar esliginde sahneye gelen Hakan Tütüncü, uzun süre kalabaligi selamladi, vatandaslarin coskusuna ortak oldu.

“Antalya’nin Altin Çagi olmali" diye yola çiktiklarini dile getiren Tütüncü, 1 Nisan 2024 itibariyle Antalya’da gösterime girecegini ve 5 yillik filmin sonunda Kepez’in yasadigi noktayla siyah ve beyazla farkli bir görüntüye erilecegini kaydetti.

15 yilda Kepez’de yazdigi hikayeyi Antalya’da da yazacaklarini ve kenti dünyanin en güzel sehri haline getireceklerini kaydeden Tütüncü, “Kampanya süresince ilçelerde ilçe bazli toplantilar yapacagiz. Antalya’nin Altin Çagi’nin ne demek oldugunu projeler bazinda inceleyecegiz. Antalya’nin temel sorunlarini yaklasim ve çözüm önerilerini, projelerin kurgusal arka planini felsefesini konusacagiz. Vizyon, bakis açisi, yaklasimi Hakan Tütüncü’nün degil veya yakin çevresindeki arkadaslarinin da degil uzunca süre bilimsel bilgi ve rasyonel bilgi isiginda kent dinamikleriyle konusulmus, istisare edilmis, tartisilmis, müzakerelerin sonunda ortak aklin yol göstericiliginde ön plana çikmis kitaplasmis bir vizyonu anlatacagim. Bundan sonraki 5 yil süresince yaptigimiz her seyde bilimsel bilgi ve rasyonel düsünmenim isiginda yürüyecegiz. O yol Antalya’nin aydinlik yarinlarina çikacak. Sevgi ve saygini diliyle düsüncelerimizi açik yüreklilikle onlarla istisare edecegiz. Biz Antalya’nin hep birlikte yönetimine talip olalim, bu vizyonlari hep birlikte gerçeklestirelim” dedi.



15 yeni koridor

Antalya’nin önceliklerinden yola çikarak eseri ve hizmetleri önceleyen projeleri sunan Tütüncü, “Belediyelerin birinci görevi ulasimi düzenlemektir. Ulasim, altyapi ve nazim imardir. 3 görev büyüksehir olmanin temel geregidir. Bir belediye hüküm sürdügü sehirde bu üç alanda ciddi düzenlemeler yapmalidir. Geçmiste baslatilan bu hamleler devam ettirilemedigi için nazli sehrimiz biraz küsmüs. Yeni dönemde Antalya’nin Altin Çagi’nda 5. yilin sonunda ulasim sorunlarini ortadan kaldirdigimiz bir Antalya’yi, bu kente armagan edecegiz. Ulasim ana plani, yeni yolar, katli köprülü kavsak, kavsak düzenlemesi rayli sistem agi genisleyecek, toplu ulasim genisletecegiz. 15 yeni yil koridor yol güzergah açacagiz kentin merkezine. Araç ve nüfus sayisi artiyorsa, toplu ulasim yükü ve araç hareketi de artacaktir. Kent merkezini 15 yolla bati, dogu, kuzey-güney yönünde bagladigimizi düsünün, ulasim ne kadar rahatlayacak. Antalya’nin ulasim sorunu çok ama bizimde heybemizde projemiz çok" açiklamasini yapti.

Tütüncü, Antalya-Alanya otoyol ihalesi yapildi, çalismalarin baslayacagini, o yolun baglantilarini da büyüksehir belediyesinin yapacagini bildirdi.

5 yeni hat

Antalya’ya yeni bir tematik turizm yolu kazandiracaklarinin altini çizen Tütüncü, “Toplu ulasim hatlarini rehabilite edecegiz, rahatlatacagiz. Sehir Hastanesi’nden OSB’ye uzanan ekspres hatlar ve tramvayla destekleyecegiz. Sehir Hastanesi tam faaliyete basladiginda günlük 100 bin kisi o hastaneye girip çikacak. Otobüs ve sefer sayilarinda düzenleme, gerekirse yeni hatlar açacagiz, ucuz ve konforlu olursa vatandaslarimiz toplu ulasimi tercih edecek. Metroculugun ilk adimlari atiliyor. Konyaalti Sarisu, Antalya Stadyum- Kepez Belediyesi hatlarini yer alti rayli sistem hattina dönüstürecegiz. Zerdalilik-Sara hattinda metro projesini hafif rayli sistemle baslatacagiz. Zerdalilik, Toptanci Hali, Altinova yeni rayli sistem projesini baslatiyoruz. Lara-Kircami, Gazi Bulvati, Konyaalti toplama hattinda yeni rayli sistem hatti basliyor. Lara ve Kundu’da da rayli sistem hayirli olsun. 5 yeni rayli sistem hatti ilave ediyoruz. Mevcut otobüslerin hepsini elektrikliye çevirecegiz, çalismalarimiz çoktan basladi.

Toplu ulasimi hem özendirip hem kolaylastiracagiz. Ilçeler bazinda ulasim ana planlarini hazirliyoruz. Bilimsel bilgi ve rasyonel veriler isiginda yeni yatirimlari planliyoruz. Ilçe merkezini köy ve yaylalara baglanan yol var, bu yollarinda hepsinin yapildigi dönem olacak” diye konustu.



Sele ve taskina önlem

Altyapiyla ilgili her ilçedeki problemleri bildiklerini ifade eden Hakan Tütüncü, "Atiksu ve su yönetimi ana planlarini yapacagiz, yagmur suyu ana planlamasini yapacagiz. Taskin ve sele dayali sikintilari ortadan kaldiracagiz. Kanalizasyonlarin SOS verdigi yere el atmazsak mavi bayrakli yerlerimize zarar gelebilir. Biz buna asla müsaade edemeyiz. SOS veren turizm bölgelerindeki kanalizasyon konusunu gündeme alacagiz” dedi.



"Aksu Altintas’in yollarini açacagiz"

Imar ve nazim imar planlamalarina deginen Tütüncü, “80 bin tapu vermis bir baskanim. Kepez’in mülkiyet sorununu bitirdik. Ciddi bir tecrübeniz var. Bunu simdi nazim imarlar alanlarina yansitacagiz. Dirençli sehirler için birincisi depreme dayaniksiz binalari dönüstürmek için kentsel dönüsüm ana planini hazirlayacagiz. Aksu Altintas’in ruhsatlari verildi, is merkezi konutlar yapiliyor ve bir sehir yükseliyor. Bu konutlarin ruhsat verilmis olmasina ragmen yolu yok, kanalizasyon, su, elektrik saglikli gelmiyor. Aksu Altintas’in, bütün yollarini açmak Antalya Büyüksehir Belediye’sinin namus sözü olacaktir” ifadelerine yer verdi.

"Tematik parklar"

Yesil sehir Antalya projesini baslatacaklarina deginen Tütüncü, “Tematik bulvar ve caddeler yapacagiz. Ilçelere bugüne kadar en büyük parki çocuklara kazandiracagiz ve ücretsiz olacak. Her ilçeye sosyal tesis yapilacak. 5 ayri konseptle belediye plajlari yapacagiz. Falez

kavsagini Atatürk parki ile birlestirecegiz. Kepez Düden Selalesi ve denize döküldügü yere kadar yepyeni bir vaha haline gelecek ve yesil alan olacak” diye konustu.



"Kaleiçi’nin önemi"

Antalya’yi yeni dönemde ’turizmin baskenti’ vizyonunun daha da gelistirecegine deginen Tütüncü, “Kaleiçi yasayan bir müze. UNESCO listesine Kaleiçi dahil edilecek. Turizm merkezlerini çarsi ile baglayan turist hatlari olacak. Turist diledigi saatte çarsiya gelebilecek ve geri dönebilecek. EXPO 2016 alaninin botanik bahçe ve tarimda inovasyon çalismalariyla yasayan bir alan olacak. Antalyali çiftçiler en ucuz mazotu kullanacak. Altinova’ya çiçek merkezi kuracagiz. Deniz ürünleri halini kente armagan edecegiz, bütün mezbahaneleri yenilecegiz” dedi

"Festivalleri fuarlari sehre mal edecegiz"

TEKNOFEST’i Antalya’ya getireceklerini duyuran Tütüncü, ilçelerde de bilimfest uygulamalarinin baslayacagini bildirdi.

Antalya’ya bir bilisim vadisi kazandiracaklarini dile getiren Tütüncü, “Kitap fuarini Antalya Uluslararasi Kitap Fuari haline getiriyoruz. EXPO Center’e alip, uluslararasi fuar yapmak bizim isimizdir. 2 ay antik tiyatrolarda sürecek olan Akdeniz Ülkeleri Müzik Festivali sehre kazandirmak istiyoruz. Festivalleri, fuarlari sehre mal edecegiz. Hakan Tütüncü, kendinin degil, kentin reklamini yapacak. Devlet Opera Bale binasini yapacagiz” diye konustu.



Genç ve emeklilere müjdeler

Yeni evlenecek çiftlere Antalya Büyüksehir Belediyesi imkanlariyla bir yil boyunca aylik 5 bin lira kira destegi vereceklerini müjdeleyen Tütüncü, “Ilk kez ehliyet alacaklara bin 500 TL kurs ve sinav destek paketi verecegiz. Üniversiteye kayit yaptiran ögrencilere ilk 1 yil ulasim ücretsiz olacak. Emeklilerimize de 10.00 ila 16.00 saatleri arasinda ulasim bedava olacak. Ulasim ücretlerini biz karsilayacagiz" dedi.

Tütüncü Alanyaspor Tesisleri’ni tamamlayacaklarini, Antalyaspor’a dünya çapinda bir müze kazandiracaklarini ifade etti.

Antalya’nin dogusuna bir de batisina gençlere drag drift ve off-road pisti yapacaklarinin müjdesini verdi.

"Uçuk kaçik projeler degil"

"Bu güzel Antalya hepimizin bu projeler benim degil bir kentin projesidir" diyen Tütüncü, "Projelerimizi uçuk kaçik projelerle renklendirme yönünü seçmedik. Ayaklarini yere basan kentin ihtiyaçlari dogrultusunda tespit eden, bilimsel, rasyonel düsünceyle ilerleyen bir anlayisa sahibiz. Yerel kalkinmada refah önemli. Biz sehrin devaminda da bu projelerin kurumsal yapiya kavusmasini istiyoruz. Biz kalpleri gönülleri birlestirelim" açiklamalarinda bulundu.

Lansmanin sonunda esi Ayse Tütüncü ve kizi Zeynep Hatice Tütüncü ile salonu selamlayan Hakan Tütüncü, protokolle birlikte birlik beraberlik pozu verdi.

Lansmana; Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, önceki dönem Disisleri Bakani ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavusoglu, AK Parti Antalya Il Baskani Ali Çetin, ilçe belediye baskan adaylari, ilçe baskanlari ve çok sayida partili katildi.



Bakandan destek

Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, Antalya için çok önemli bir gün oldugunun altini çizerek, "Yerel seçime hangi projelerle hazirlandigimizin, seçimlerden sonra kenti neler bekledigin ön habercisiydi. Hakan Tütüncü, projelerini hemsehrilerimizle paylasti. Geçmiste bakildiginda, Antalya’nin su ana bakildiginda Antalya’nin birçok sorunu var. Ama çözülemeyecek hiçbir sorunu yok. Gerçekçi projelerle adim adim gerekli yol haritasinin belirlenmesi ve sonuca varilmasi gerekiyor. Hakan Tütüncü’nün Kepez’de gerçeklestirdiklerini biliyorum. Tütüncü, çaliskanligini, basarili yönetimini, birlestirici tarzini kentin geneline yayarak Antalya içinde gerçeklestirecektir. Önemli olan burada uyumlu is birligiyle, belediye olarak, hükümet, bakanlik olarak omuz omuza vererek hedefe ilerlemektir. Atom karinca gecesini gündüzüne katarak, Antalya’yi hedefledigimiz altin çagina ulastiracak" degerlendirmesini yapti.
Kaynak: İHA