Seçmen Bilgi Kagitlarinin Dökümüne Ve Dagitimina Baslaniyor

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) seçim takvimine göre 31 Mart’ta yapilacak Mahalli Idareler Genel Seçimleri için seçmen bilgi kagitlarinin dökümüne ve dagitimina bugün baslanacak.

31 Mart’ta yapilacak yerel seçim için Yüksek Seçim Kurulu’nun takvimi uyarinca süreç devam ediyor. Seçime katilma yeterliligine sahip siyasi parti sayisi 36 olarak belirlenmisti. Yenilik Partisi ile Genç Parti’nin seçimlere katilmayacagini YSK’ye bildirmesi sonrasi bu sayi 34 olarak güncellenirken, seçim takvimine göre siyasi partiler ve bagimsiz adaylar 20 Subat’ta il ve ilçe seçim kurullarina adaylik listelerini teslim etmisti. Seçime katilacak siyasi partilerin birlesik oy pusulasindaki yerleri de 27 Ocak’ta YSK Baskanliginda yapilan kura çekimi ile belirlenmisti.

Seçime giden süreçte vatandaslarin oy kullanacagi yerleri belirleyen seçmen bilgi kagitlarinin döküm ve dagitimina bugün baslanacak. Seçmenler, sadece kayitli olduklari sandiklarda oy verebilecek. Ayrica oy kullanmaya gidecek vatandaslarin 31 Mart günü seçmen bilgi kagitlarinin yanlarinda bulundurulmasi zorunlu olmayacak.

Seçmen bilgi kagitlarinin dagitimi öncesinde de seçmenler nerede oy kullanacagini ögrenebilecek. Buna göre YSK’nin internet sitesinden, e-Devlet kapisindan, YSK’nin seçmen sorgulama mobil uygulamasindan veya 444 9 975 numarali YSK Çagri Merkezi’nden seçmenler nerede oy kullanacaklarini kontrol edebilecek.

Öte yandan YSK tarafindan yapilan uyarida, seçmen kaydi sorgulama islemlerinin sadece belirtilen kanallar araciligiyla yapilabildigi vurgulanarak, bunlar disinda gelen e-posta, çagri ya da mesajlara itibar edilmemesi istendi.
Kaynak: İHA