Sahara Milli Parki, Snowboard Tutkunlarinin Yeni Gözdesi Oldu

Artvin’de 2 bin 400 rakimli Sahara Milli Parki, adrenalin tutkunlarinin gözdesi haline geldi.

Sahara Milli Parki, Snowboard Tutkunlarinin Yeni Gözdesi Oldu
Artvin’in sakin sehir (Cittaslow) ünvanli Savsat ilçesi ile Ardahan’i bir birine baglayan 2 bin 400 rakimli Sahara Milli Parki, ekstrem spor tutkunlarinin gözdesi haline geldi. Sosyal medyada ’Kar Kurtlari’ ismini verdikleri kayak tutkunlarindan olusan Erzincan, Ardahan ve Artvin’den snowboard sporculari, Sahara Milli Parki’nda bulunan dogal ve yasli ormanlarin içinde yer alan ladin, sariçam ve köknar agaçlarinin arasinda kaydi. Savsat ilçe merkezine 18 km uzaklikta bulunan Sahara Milli Parki eteklerinden yaklasik 2 kilometre uzunlugunda olusturduklari dogal parkurda macera severler, karin tadini doyasiya çikardi.

Snowboard sporcusu Ali Burak Toy, "Biz doga ve spor tutkunlari olarak her yil karin yagmasini ve bu dik yamaçlara Artvin’in, Savsat’in doga harikasi yerlerine gelmeyi dört gözle bekliyorduk. Bütün arkadaslarimizla karin doyasiya tadini çikaracagiz. Burada olmaktan çok mutluyuz. Umarim diger snowboardcular da doga ve ekstrem tutkunlari da gelir Artvin Savsat’taki 2,5 metre kalinligindaki toz karin tadini çikartir" dedi.

Bir diger snowboard sporcusu Mehmet Ünal ise, "2 bin 400 rakimda kristal karda dik yamaçlarda kayak etkinligi yapacagiz. Her sene geleneksel olarak yaptigimiz bu etkinlik bizi çok mutlu ediyor. Özellikle Artvin’in bu güzelliklerini herkesin görmesini, herkesin bu güzelliklerden faydalanmasini istiyorum. Su anda yaklasik 2,5 metre toz kar var. Keske herkes burada olsa bu heyecani tadabilse" ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA