Çocuk Seslerinin Yerini Is Makinesi Seslerinin Aldigi Enkaz Kentte, Evlerin Bahçelerindeki Narenciyeler Dallarda Kaldi

Depremin vurdugu Hatay’da yikilan evlerin bahçelerindeki narenciyeler, insan yasantisinin az olmasi ve toplayan olmamasiyla dallarda çürümeyi bekliyor.

Çocuk Seslerinin Yerini Is Makinesi Seslerinin Aldigi Enkaz Kentte, Evlerin Bahçelerindeki Narenciyeler Dallarda Kaldi
Kahramanmaras merkezli depremlerde yerle bir olan Hatay’da binlerce bina yikilmisti. Adeta yok olan Antakya ilçesinin eski yerlesim yerleri de taninmaz hale geldi. Antakya ilçesinin tarihi evlerinin bulundugu Habibi Neccar ve Yenicami Mahallesi’nde de evlerden geriye bahçelerindeki narenciye agaçlari kaldi. Geçmis yillarda mahalle halki tarafindan toplanan narenciyeler, insan yasantisinin depremle birlikte azalmasiyla dallarda kaldilar.

“Meyveleri üstünde görünce içimizde burukluk oluyor”

Habibi Neccar Mahallesi Muhtari Fuat Gövce, dallarda kalan meyvelerin geçmis yillarda çocuklar tarafindan hevesle toplandigini belirterek “Çocuklugumuz bu mahallede geçti. Çocukken bu agaçlardan meyve topluyorduk. Bulundugumuz mekanda dügün salonuydu, kosup oynadigimiz yerlerdi. Meyveleri üstünde görünce içimizde burukluk oluyor. Mahalle sakinlerimizin çogu da konteyner kentlerde kaldiklari için buralara çok fazla gelen olmuyor. Bu meyveler agaçlarin basinda kaliyor. Normalde toplaniyordu ve komsulara dagitiliyordu. Insallah güzel günler gelecek, tekrar ayaga kalkacagiz” dedi.

Yenicami Mahalle Muhtari Serkan Böklü, Hatay’in eski güzel günlerine dönecegine inandigini belirterek asrin felaketi öncesinde yasadigi günleri yad etti.
Kaynak: İHA