Bingöl Üniversitesi'nden 2'Inci Hesarek Kar Festivali Etkinligi

Bingöl Üniversitesi Saglik Kültür ve Spor Daire Baskanligi tarafindan düzenlenen 2’inci Hesarek Kar Festivali büyük bir coskuyla kutlandi.

Bingöl Üniversitesi'nden 2'Inci Hesarek Kar Festivali Etkinligi
Bingöl Üniversitesi Saglik Kültür ve Spor Daire Baskanligi tarafindan 2’inci Hesarek Kar Festivali düzenlendi.

Hesarek Kayak Tesisleri’nde gerçeklestirilen festivale, Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Bingöl Belediye Baskani Erdal Arikan, Rektör Prof. Dr. Ibrahim Çapak, rektör yardimcilari, kurum müdürleri, daire baskanlari, akademik ve idari personel ile çok sayida ögrenci katildi.

Hesarek Kar Festivali, düzenlenen programlar ve serbest zaman dilimleriyle basladi.

Ögrencilerin gönüllerince eglendigi ve halaylar çekerek kutladigi festivale yogun bir katilim saglandi. Bingöl Belediyesi’nin de destek verdigi festivalde, sucuk-ekmek, köfte, ayran, su ve asure festival alaninda bulunanlara ikram edildi. Festival çerçevesinde yemek yarismasi, karli petekli bal yeme yarismasi ve kayak yarisi yapildi. Türkiye’de ilk kez festivalde yapilan Karli Petekli Bal Yeme Yarismasi’nda dereceye giren ögrencilerin madalyalari protokol üyeleri tarafindan takdim edildi.

Hesarek Kayak Fetivali’nde ögrencileri yalniz birakmayan Rektör Prof. Dr. Ibrahim Çapak, organizasyonda emegi geçenlere tesekkür etti.

Çapak, “Ögrencilerimizi seviyoruz. Bugün buraya gelen ögrencilerimizin güzel zaman geçirmelerini diliyoruz. Kültürel faaliyetlerimizin yaninda böyle sosyal faaliyetleri de zaman zaman yapmamiz gerekiyor. Burada birçok yarisma ve faaliyet var. Yogun bir katilim olduguna sahit oldum. Arkadaslarimiz programda aksama ve sorun olmamasi için çaba harciyorlar. Tabi her seyi tek basimiza yapamiyoruz. Zaman zaman destege ihtiyaç duyuyoruz. Bu vesileyle bizlere destegini esirgemeyen Valimiz Ahmet Hamdi Usta’ya, Belediye Baskanimiz Erdal Arikan’a ve emegi geçen bütün arkadaslarima tesekkür ediyorum” dedi.

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, festival heyecani yasayan ögrencilerle birlikte olmanin kendisini mutlu ettigini belirterek, “Üniversitemiz tarafindan düzenlenen 2. Hesarek Kar Festivali’nde sizlerle olmak, sizin mutlu oldugunuzu görmek bizi de mutlu ediyor. Yalniz gelmedim. Yanimda degerli iki vali arkadasimi da getirdim. Ilk defa yapilan Karli Petekli Bal Yeme Yarismasini izledik. Yarismalarda dereceye girenlere ödüllerini takdim ettik. Basarili olan ve katilim saglayan bütün ögrencileri tebrik ediyorum. Bingöl’ümüzün hakikaten taninmasi gereken ve tanitilmasi gereken birçok yeri var. Hesarek’te bunlardan biri. Ilin tanitimina ve egitimine katkilarindan dolayi Rektör hocamizin sahsinda programda emegi geçenleri tebrik ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA