Gölcük'te Arama Kurtarma Ekipleri Göreve Her Daim Hazir

Gölcük Belediyesi’nin destekledigi Gölcük Arama Kurtarma Dernegi GESOTIM ekibi, AFAD akreditasyonu alabilmek için AFAD tatbikata katildi.

Gölcük'te Arama Kurtarma Ekipleri Göreve Her Daim Hazir
Gölcük Belediyesi’nin destekledigi Gölcük Arama Kurtarma Dernegi GESOTIM, muhtemel deprem hazirliklarini sürdürüyor. Hazirliklar kapsaminda 30 kisilik ekip, AFAD tarafindan akreditasyon alabilmek için düzenlenen tatbikata katildi.

Gölcük Belediye Baskani Ali Yildirim Sezer’in de katildigi tatbikatta GESOTIM üyeleri, Içisleri Bakanligi AFAD yetkilileri tarafindan teorik ve pratik uygulamalardan geçirildi. Muhtemel afetlerde uygulanmasi istenen, arama kurtarma faaliyetleri; hayati idame, barinma kriz yönetimi gibi konularda yapilan çalismalardan sonra 30 kisilik GESOTIM ekibi, akreditesini almis olacak.

Tatbikatta GESOTIM ekibinin ilçe için önemli oldugunu ifade eden Gölcük Belediye Baskani Ali Yildirim Sezer, "Birçok depremde aktif görev almis, sayisiz canli insanimizi enkazlardan çikarmis GESOTIM ekibimizi tebrik ediyor, çalismalarinda basarilar diliyorum" dedi.

Kaynak: İHA