Tiyatro Topluluklari Dayanisma Için Zonguldak Tiyatro Platformu'nu Kurdu

Zonguldak’taki tiyatro topluluklari, Zonguldak Tiyatrosunun karsi karsiya oldugu zorluklari ve sorunlari tartismak ve çözüm yollari bulmak için Zonguldak Tiyatro Platformu’nu kurdu.

Bir araya gelen tiyatrocular, Zonguldak Tiyatro Platformu’nu (ZTP) kurdu.

Dayanisma ruhuyla bir araya gelen ve güçlerini birlestiren tiyatrocular, Zonguldak Tiyatrosunun ilerlemesini ve bununla birlikte kentin kültür sanat hayatinin gelisimine katkida bulunmayi da hedefliyor.

ZTP’nin yaptigi açiklamada su ifadelere yer verildi:

“Zonguldak’ta bulunan tiyatro topluluklari olarak, Zonguldak Kent Konseyi Kültür Sanat Çalisma Grubu’nun Zonguldak tiyatrosunun sorunlarini görüsmek ve tiyatrolarin birlik olmalarini saglamak için tüm tiyatrolara yaptigi toplanti çagrisi üzerine Eylül 2023’te bir araya geldik ve sonrasinda platformun kurulmasi asamasinda Zonguldak Kent Konseyi Kültür Sanat Çalisma Grubu ile yaptigimiz ortak çalismalarin sonunda Ocak 2024’te Zonguldak Tiyatro Platformu’nu kurduk.

Zonguldak Tiyatro Platformu (ZTP) Kurucu Tüzel Kisilikleri ZTP Mutabakat Metni çerçevesince Birikim Kültür Sanat Dernegi ve Zonguldak Sanat Tiyatrosu Dernegi olup, Zonguldak Kent Konseyi Kültür Sanat Çalisma Grubu, Çizgi Tiyatro, Devran-i Alem Tiyatro, Ilksehir, Özel Oyuncular Tiyatrosu, Ters Köse Tiyatro Toplulugu, Tiyatro Arin, Yol Tiyatrosu, Z Sahne, Zonguldak Kent Tiyatrosu, Cenk Demirel ve Dilan Sahin platformumuzun Iletisim Agindaki Destekçi ve Is birlikçi statüsündeki üyeleridir. ZTP Yürütme Kurulumuz, Genel Koordinatör Melih Kibaroglu, Genel Sekreter Erhal Koltuk ve üyeler Engin Çöl, Sürmeli Kayabasi tarafindan olusmaktadir.”
Kaynak: İHA