Sarigöl'de Erken Uyari Ve Tahmin Istasyonlarinin Bakimi Yapildi

Sarigöl Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü, Sarigöl Ovasinin dört ayri noktasinda bulunan erken uyari ve tahmin istasyonlarinin bakim ve temizlik çalismalarini gerçeklestirdi.

Sarigöl'de Erken Uyari Ve Tahmin Istasyonlarinin Bakimi Yapildi
Bag Tahmin ve Erken Uyari Istasyonu Projesi kapsaminda Sarigöl’de dört adet Tahmin ve Erken Uyari Istasyonu’ndan alinan veriler ile baglarda erken uyari çalismalarinin gerçeklestirildigini belirten Sarigöl Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Ahmet Akar, "Bu sayede bagin ana zararlisi olan Salkim Güvesi ve ana hastaliklarindan biri olan bag mildiyösüne karsi zamaninda ve dogru bir sekilde mücadele edilmesi saglanmaktadir. Bu sistem sayesinde saha istasyonlarindan alinan veriler, ilçe müdürlügümüz bünyesinde konusunda uzman teknik personellerce degerlendirilerek, bagda salkim güvesi ve bag mildiyösüne karsi ilaçlama zamaninin dogru olarak tespit edilmesini saglamaktadir." dedi.



SMS ile duyuru yapiliyor

Kurumun sosyal medya hesaplarindan ve SMS ile üreticileri bilgilendirdiklerini anlatan Akar, "Üreticilere SMS ve sosyal medya duyurulari ile hastalik ve zararlilar ile mücadelede bilgilendirme yapilmaktadir. Gereksiz bir ilaçlama maddi anlamda da bizi zarara ugratacaktir. Bu anlamda erken uyari istasyonlari yardimiyla zamaninda mücadele ile ürün kayiplari önlenerek, maddi kayiplarin da önüne geçilmektedir." diye konustu.

Kaynak: İHA