Bayraktar AKINCI C Ilk Uçus Testini Basariyla Gerçeklestirdi
Savunma Sanayii Baskanligi liderliginde yürütülen AKINCI Projesi kapsaminda Baykar tarafindan milli ve özgün olarak gelistirilen Taarruzi Insansiz Hava Araci Bayraktar AKINCI C, ilk uçus testini basariyla gerçeklestirdi.

Ilk uçusunu 6 Aralik 2019’da yapan Bayraktar AKINCI TIHA, 29 Agustos 2021’de envantere girdi. Yakin dönemde 2X450 HP gücündeki Bayraktar AKINCI A ve 2X750 HP gücündeki Bayraktar AKINCI B, Türk güvenlik güçlerinin yani sira basta Azerbaycan olmak üzere dost ve müttefik ülkelerin envanterine de katilmaya basladi.
Azerbaycan envanterine giren Bayraktar AKINCI TIHA’nin 9 Subat’ta gerçeklestirdigi ilk uçusunu Cumhurbaskani Ilham Aliyev ve Baykar Yönetim Kurulu Baskani Selçuk Bayraktar birlikte izledi. Suudi Arabistan Kralligi ile geçen yil yapilan ihracat ve is birligi anlasmasi, Cumhuriyet tarihinde Türk savunma ve havacilik sanayisinin tek seferde yaptigi en büyük ihracat anlasmasi oldu.
