Muratpasa'da 150 IYI Parti Üyesi Törenle CHP'ye Katildi

Antalya’da aralarinda eski ilçe baskanlarinin bulundugu yaklasik 150 IYI Parti üyesi törenle CHP’ye katilirken Muratpasa Belediye Baskani ve CHP adayi Ümit Uysal’i destekleyeceklerini ilan etti. Törende konusan Uysal, “Demokrasi içinde, demokratik yöntemlerle ülkemizin sürüklendigi bu olumsuz gelismelere hep birlikte karsi koymak üzere bir araya geldik” diye konustu.

Muratpasa'da 150 IYI Parti Üyesi Törenle CHP'ye Katildi
Yerel seçimlere sayili günler kala Antalya’da IYI Parti Muratpasa Ilçe Baskani Erdal Özçivi, eski Kepez Ilçe Baskani Mesut Emrah Yildirimlar, IYI Parti Kurucular Kurulu Üyesi Basak Karatas ve ilçe yöneticilerinin de aralarinda bulundugu yaklasik 150 IYI Partili istifa ederek CHP’ye katildi.

Ayni zamanda CHP’nin Muratpasa Belediye Baskan adayi da olan Ümit Uysal’a yerel seçimlerde destek vereceklerini ilan eden Iyi Partililer için tören Uysal’in seçim koordinasyon merkezinde gerçeklesti. Törende CHP Il Baskani Nail Kamaci, Muratpasa Ilçe Baskanvekili Can Okan Kiran da yer aldi.

"Ortak bir hayalimiz var"

Uysal burada yaptigi konusmada, Antalya Ittifakinin ilk kivilciminin Muratpasa’dan çaktigini belirtti.

Bu ittifakin ortak paydasinin beraber bir Türkiye hayali kurmak oldugunu söyleyen Uysal, söyle konustu:

“Toplumsal beraberlik, beraber düsünme, beraber hayal kurma, iyiligi ve kötülügü paylasma, gelecege umutla bakma, kalkinma, üretme, demokratik yasam ve dayanisma duygusu tasfiye edilme durumunda. Her gün erozyona ugrayan ortak duyarliliklara, bu duyarliliklarimizin her gün asindirilmasina, insanlarin otoriter yaklasimlar içinde bölünmesine, milletimizin birbiriyle konusamaz hale getirilmesine, milletimizin televizyonlarini dahi ayirmis duruma getirilmesine, birbirini dinleyemez hale getirilmesine ‘Hayir’ diyoruz”

Sürecin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, CHP çatisi altinda birlesip Milli Mücadele’nin kazanilmasindan bir anlamda farki olmadigini dile getiren Baskan Uysal, “Bugün de ülkemizin umudunu, gelecege olan güvenini, milletimizin birligini ve beraberligini, bagimsiz ve adil bir yargi düzenini, kalkinmayi, dünyadaki medeni ülkelerden biri olabilme hayalini, birbiriyle dayanisma içinde olma duygusunu yeniden tahakkuk ettirecegiz” diye konustu.



“Hep birlikte”

Bu mücadelenin basariya ulasacagini söyleyen Uysal, “Bu birlik, bunun beraberligidir” dedi.

Türkiye’nin ortak hedeflerinden uzaklasmasina, ortak umutlardan uzaklasmasina tahammüllerinin olmadigini dile getiren Baskan Uysal, “Demokrasi içinde, demokratik yöntemlerle ülkemizin sürüklendigi bu olumsuz gelismelere hep birlikte karsi koymak üzere bir araya geldik” diye konustu.



“Yuvaniza hos geldiniz”

CHP Antalya Il Baskani Nail Kamaci ise partisine katilan IYI Partililere, “Yuvaniza hos geldiniz. Bu yuvaya giren herkes CHP’nin esit üyesidir. Hiç kimse dislanmaz” diye seslendi. Muratpasa Ilçe Baskanvekili Okan Can Kiran da, “Bizler özünde adaleti, demokrasi ve cumhuriyeti savunan insanlar olarak aslinda Türkiye Ittifaki’ni temelde çoktan kurmus vaziyetteyiz” dedi.



‘Oy birligini, güç birligini kurduk’

IYI Parti Muratpasa Ilçe Baskani Erdal Özçivi ise istifa eden yönelim kurulu üyeleriyle seçimlerde Uysal’i destekleyeceklerini belirtti.

Özçivi, “Bu ittifakta Muratpasa halkimiz yer aliyor. Yol arkadaslarimiz, dostlarimizla birlikteyiz. Muratpasa’da ittifakimizi sagladik. Baskanimiz Sayin Uysal’in da dedigi gibi ‘oy birligini’, ’güç birligini’ kurduk, el ele verdik. Simdi yeni hedefler için birlikte, daha ileri adimlar atacagiz. Hepimize hayirli olsun” diye konustu.

Konusmalarin ardindan Il Baskani Kamaci ve Baskan Uysal, CHP’ye katilan IYI Partililere rozetlerini takti. Diger yandan Baskan Uysal’in sali günü gerçeklesen Seçim Koordinasyon Merkezi açilisinda Gelecek Partisi Antalya Il Baskani Muhammed Acar da yer almisti.
Kaynak: İHA