Kayseri Merkezli 10 Ildeki 'Sibergöz-22' Operasyonunda 14 Tutuklama

Kayseri merkezli 10 ilde çevrim içi çocuk müstehcenligi ve tacizi ile mücadele çerçevesinde es zamanli olarak düzenlenen “Sibergöz-22” operasyonunda gözaltina alinan 18 kisiden 14’ü tutuklandi.

Kayseri Merkezli 10 Ildeki 'Sibergöz-22' Operasyonunda 14 Tutuklama
Emniyet Genel Müdürlügü Siber Suçlarla Mücadele Daire Baskanligi koordinesinde çevrim içi çocuk müstehcenligi ve tacizi ile mücadele kapsaminda çocuklara ait müstehcen ürünleri ülkeye sokma, çogaltma, satma, depolama, bulundurma ve kullanma suçlarinin önlenmesine yönelik Kayseri merkezli Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Gaziantep, Istanbul, Sakarya, Samsun ve Van olmak üzere 10 ilde es zamanli operasyonlar düzenlendi.

Operasyonlarda 18 süpheli yakalanarak gözaltina alinirken, çok sayida dijital materyale de el konuldu. Operasyonda süpheliler tarafindan "Telegram" isimli mesajlasma uygulamasi üzerinden çocuklarin müstehcen görüntülerinin para karsiligi satisa sunuldugu ve çesitli ödeme kanallari ile ödemelerin gerçeklestirilerek görüntülerin satin alindigi tespit edildi.

Emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen 18 süpheliden 14’ü tutuklanirken, 4 kisi ise adli kontrol sartiyla serbest birakildi.
Kaynak: İHA