Istanbul'da Kentsel Dönüsüm Için Verilecek Yardim Destegi Belli Oldu

Istanbul’da yürütülecek olan kentsel dönüsüm uygulamalari kapsaminda yeni yapilar için yardim verilmesine iliskin Cumhurbaskani Karari, Resmi Gazete’de yayimlandi. Karara göre hak sahiplerine konut için 700 bin TL’ye kadar hibe, 700 bin TL’ye kadar kredi ve 100 bin TL tahliye destegi verilebilecek.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in imzasiyla Resmi Gazete’de yayimlanan karara göre Istanbul’da yürütülecek olan kentsel dönüsüm uygulamalari kapsaminda yeni yapilarda hak sahiplerine konut için; 700 bin TL’ye kadar hibe, 700 bin TL’ye kadar kredi, bir is yeri için; 350 bin TL’ye kadar hibe, 350 bin TL’ye kadar kredi verilebilecek. Ayrica hak sahiplerinin diger yapilarinda her bir konut için 1 milyon 400 bin TL’ye ve diger her bir is yeri için de 700 bin TL’ye kadar kredi verilebilecek. Insaat yapiminda verilecek hibe destegi haricinde tahliye için ise maliklere, kiracilara ve sinirli ayni hak sahiplerine bir kereye mahsus karsiliksiz 100 bin TL tahliye destegi verilecek. Söz konusu karara göre, riskli yapinin bulundugu parsellerde üretilecek projedeki bagimsiz bölüm sayisi veya insaat alaninin, mevcut bagimsiz bölüm sayisi veya insaat alaninin bir buçuk katini geçmesi halinde hibe ve kredi desteginden yararlanilamayacak.

Kredi ödemleri ilk 12 taksit faizsiz ve 120 ay vadeli olacak

Kredi geri ödemeleri, geri ödemesiz dönemden sonraki ilk aydan itibaren baslayacak ve ilk 12 taksit faizsiz olmak üzere en fazla 120 ayda tamamlanacak. Geri ödemesiz ve faizsiz dönem sonunda ilk taksit ödemesinden önce baslangiç güncellemesi yapilacak. Kredi verilirken hak sahiplerinin gelir ve kredi puanina bakilmayacak. Kredi geri ödemeleri Kentsel Dönüsüm Baskanligi tarafindan yürütülecek.

“Toplam 1,5 milyon TL destek ile Istanbul’un kentsel dönüsümünü hizlandiracagiz”

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Mehmet Özhaseki söz konusu karara iliskin Twitter hesabindan yaptigi paylasimda, ”Istanbul’un kentsel dönüsümü için baslattigimiz ’Yarisi Bizden’ kampanyasi kapsaminda verecegimiz destek paketi yürürlüge girdi.

700 bin TL hibe, 700 bin TL kredi, 100 bin TL tahliye destegi olmak üzere toplam 1,5 milyon TL destek ile Istanbul’un kentsel dönüsümünü hizlandiracagiz” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA