AK Parti IBB Baskan Adayi Kurum Açiklamasi 'Istanbul'un Dönüsümünü Hep Birlikte Gerçeklestirecegiz'

AK Parti IBB Baskan Adayi Murat Kurum, “31 Mart aksami en önemli sey su; bir tarafta dönüsüm yapmak isteyen bir irade, diger tarafta ise bu dönüsümün yapilmamasi gerektigini düsünen bir irade var. Bir tarafta da Istanbul’un deprem gerçegi var. Bunu bilim insanlari söylüyor, hocalarimiz söylüyor. Dolayisiyla biz milletimizle el ele verecegiz, Istanbul’un dönüsümünü hep birlikte gerçeklestirecegiz” dedi.

AK Parti IBB Baskan Adayi Kurum Açiklamasi 'Istanbul'un Dönüsümünü Hep Birlikte Gerçeklestirecegiz'
AK Parti Istanbul Büyüksehir Belediye (IBB) Baskan Adayi Murat Kurum, Bagcilar’da E-Spor Merkezi’ni ziyaret edip, gençlerle PlayStation oynadi. Kurum’a ziyareti sirasinda eski Gida, Tarim ve Hayvancilik Bakani Mehdi Eker, Bagcilar Belediye Baskani Abdullah Özdemir ve AK Parti Bagcilar Ilçe Baskani Rüstem Tüysüz eslik etti. Kurum, evlerinin dönüsüme girmesini isteyerek “Senden ricam, binalarimizi yap. Oyumuz senin için” diyen vatandasa, “Sen hiç merak etme, nisanda onlarin hepsine teker teker baslayacagiz” cevabini verdi. Gençler tarafindan ilgiyle karsilanan Kurum, onlarla sohbet edip hatira fotografi çektirdi. E-Spor Merkezi’nin ardindan Bagcilar’daki Bag Kafe’yi de ziyaret eden Kurum, gençlere çay ve kahve ikraminda bulundu.

“Gençlerle bu tesislerin sayisini artiracagiz”

Istanbul’daki E-Spor Merkezleri’nin sayisini artiracagini belirten Kurum, “Burasi gençlerimizin spor yaptigi, PlayStation oynadigi, yazilim kursu aldigi güzel bir tesisimiz. Gençlerimiz burada mutlu oluyorlar, sporla iç içeler, bilgisayar oyunlarini oynuyorlar. Burada huzurlu, güvenli bir ortam var. Bunlarin sayisini artiracagiz. Istanbul’da E-Spor turnuvalarini uluslararasi turnuvalar haline getirmek için bu mücadeleyi yapacagiz. Gençlerimiz gelecege daha güvenli bakacaklari bu adimlari burada atabilsinler. Gençlerimiz sadece yarinin gençligi degil, bugünün de gençligi, bugünün karar vericileri. O yüzden gençlerle bu tesislerin sayisini artiracagiz. Hem ofis alanlari kuracagiz hem is kurabilmeleri için onlara imkan saglayacagiz. Böylesi güzel gençligimiz için mücadele etmeye devam edecegiz” dedi.



“IBB olarak bizler 1 Nisan itibariyla ‘Yarisi Bizden’ kampanyamizi yürütecegiz”

Güncel ev fiyatlarinin yükselmesiyle birlikte verecegi desteklerin artip artmayacagini soran gazeteciye cevap veren Kurum, “Tabii artacak. Yarisi Bizden kampanyasi ile ilgili süreci Sayin Cumhurbaskanimiz onayladi, yönetmelik yayinlandi. Gerek bakanligimiz, gerekse IBB olarak bizler 1 Nisan itibariyla ‘Yarisi Bizden’ kampanyamizi yürütecegiz. Nisan itibariyla baslayacagimiz en önemli islerden biri kentsel dönüsümdür. Vatandasimizla el ele verip Istanbul’un dönüsümünü gerçeklestirecegiz. Bu bizim olmazsa olmazimiz” seklinde konustu.



“Istanbul’un dönüsümünü hep birlikte gerçeklestirecegiz”

31 Mart aksami Istanbul’un dönüsümü için çalisanlar ile dönüsümün yapilmamasi gerektigini düsünenlerin karsi karsiya gelecegini belirten Kurum, “Deprem bu sehrin bir gerçegi, bu gerçekle mücadele etmek zorundayiz. 31 Mart aksami en önemli sey su; bir tarafta dönüsüm yapmak isteyen bir irade, diger tarafta ise bu dönüsümün yapilmamasi gerektigini düsünen bir irade var. Bir tarafta da Istanbul’un deprem gerçegi var. Bunu bilim insanlari söylüyor, hocalarimiz söylüyor. Dolayisiyla biz milletimizle el ele verecegiz, Istanbul’un dönüsümünü hep birlikte gerçeklestirecegiz” diyerek sözlerini tamamladi.
Kaynak: İHA