Kanada'da Müslüman Ailenin 4 Üyesini Öldüren Katil Zanlisina Müebbet Hapis

Kanada’nin Ontario eyaletinde Haziran 2021’de Müslüman bir ailenin 4 ferdini öldüren katil zanlisi Nathaniel Veltman, ömür boyu hapis cezasina çarptirildi.

Kanada’nin Ontario eyaletinde Haziran 2021’de bir ailenin 4 ferdini üzerlerine araç sürerek öldüren, 1 çocugu da yaralayan katil zanlisi Nathaniel Veltman hakkinda karar çikti. Yargiç Renee Pomerance, Veltman’in eylemlerinin terörizm oldugunu ve suçun vahsetinin Kanada yasalarinda bilinen en kati cezanin uygulanmasini gerektirdigini belirterek, Veltman’i ömür boyu hapse çarptirdi. Yargiç Pomerance, "Suçlu, magdurlari tanimiyordu. Onlarla hiç tanismamisti. Onlari Müslüman olduklari için öldürdü. Suçlunun terör eylemi gerçeklestirdigi kaçinilmaz bir gerçek” ifadelerini kullanarak, Veltman’i “beyaz irkin üstünlügüne ve bununla baglantili olarak tamamen beyaz bir toplum arzusuna" inanan biri olarak tanimladi.

Ne olmustu?

Ontario eyaletine bagli Londra kentinde 6 Haziran 2021’de yerel saatle 20.40’da Müslüman bir aileye Hyde Park Yolu’nda kaldirimda yürüdükleri sirada Veltman araci ile çarpmis, olayda aileden 4 kisi hayatini kaybetmis, 9 yasinda bir çocuk da yaralanmisti. Veltman, saldirinin ardindan 6 kilometre uzakliktaki Cherryhill Bulvari’nda gözaltina alinmisti. Veltman, jüri tarafindan dört adet birinci derece cinayet ve bir adet cinayete tesebbüsten suçlu bulunmustu.
Kaynak: İHA