Engelli Ömer Bozulan Asansör Nedeniyle Eve Hapsoldu

Karabük’te bedensel ve konusma engelli Ömer Tümen, ikinci katta bulunan evine yapilan asansörün 8 aydir bozuk olmasi nedeniyle eve hapsoldu.

Engelli Ömer Bozulan Asansör Nedeniyle Eve Hapsoldu
Karabük Köyü Mahallesi’nde oturan Nurettin Tümen, küçük yaslardayken geçirdigi havale sonrasi yürüme ve konusma engeli bulunan oglu Ömer (40) için 20 yil önce evine asansör kurdurdu. Tümen’in yillardir rahat bir sekilde disariya çikmasina yardimci olan asansör 8 ay önce arizalandi. Maddi imkansizliktan arizanin giderilmemesi nedeniyle Ömer Tümen, 8 aydir eve hapsoldu.

“Baba nereye gidiyorsun?’ dediginde üzülüyorum”

Baba Nurettin Tümen, 2002 yilinda yapilan asansör yardimiyla oglunu rahatça disariya çikartabildigini belirterek, “Çarsilarda gezip geliyorduk. 8 ay önce asansör bozuldu. Bozuldugundan dolayi Ömer’i asagi yukari çikaramiyorum. Balkona bagli kaldi. Ben de üzülüyorum. Ben disariya çiktigimda ‘Baba nereye gidiyorsun?’ dediginde üzülüyorum” dedi.

Asansörü yaptirmaya gücü yetmedigini ifade eden Tümen, “Gücüm yetmediginden dolayi böyle kaliyor. Allah rizasi için yardim bekliyoruz. Asansör bozulunca Karabük’te gereken yerlere, birimlere, herkese söyledim ama bize kimse el uzatip yardim etmedi” diye konustu.

Tümen, malzemeleri Sakarya’dan bir firmanin gönderdigini, o malzemeleri taktirmaya da gücü olmadigini aktararak, “Kimse gelip takmiyor. Baba olarak ben de üzülüyorum. Çocugum merdivenlerden nasil inip çikiyor diye” dedi.

Kaynak: İHA