Türk Dogal Taslarinin Güney Kore'deki Sovu Basladi

Dünya’nin dört bir tarafinda prestijli projelere imza atan, yillik 1,5 milyar dolarlik dogal tas ithal eden Güney Kore pazarinda büyümek isteyen Türk dogal tas ihracatçilari Güney Kore pazarinda büyük bir adim atti.

Türk Dogal Taslarinin Güney Kore'deki Sovu Basladi


Güney Koreli müteahhitlerin yaptigi binalarda Türk dogal taslarinin daha fazla kullanilmasi için harekete geçen Ege Maden Ihracatçilari Birligi, 21-24 Subat tarihlerinde Seul’de düzenlenecek olan Korea Build Week 2024 KINTEX Fuari’na 10 firmayla çikartma yapti. KINTEX Fuari’nin ilk günü Güney Koreli mimarlar, iç mimarlar, endüstriyel tasarimcilar, müteahhitler ve ithalatçilarin yayinda dünyanin dört bir tarafindan gelen sektör paydaslari Türkiye pavyonuna yogun ilgi gösterdi.

"Hedefimiz ihracatta tekrar artisa geçmek ve 2 milyar dolari asmak"

Ihracatta pazarlama faaliyetlerini maraton kosusuna benzeten Ege Maden Ihracatçilari Birligi Baskani Ibrahim Alimoglu, Türk dogal tas sektörü olarak dünyanin her tarafindaki fuarlarda güçlü bir sekilde yerlerini aldiklarini, sektörel ticaret heyeti, alim heyeti organizasyonlariyla ihracatçilarimizla ithalatçilari bir araya getirdiklerini dile getirdi. “2024 yilina yogun bir tanitim faaliyetleriyle giris yaptik” diyen Alimoglu, “21-25 Ocak 2024 tarihleri arasinda “Suudi Arabistan Sektörel Ticaret Heyeti”mizi basarili bir sekilde gerçeklestirdik. Londra Business Design Center’da 6-8 Subat 2024 tarihlerinde düzenlenen Surface Design Show Fuarinda yerimizi aldik. Bugün Güney Kore’de KINTEX Fuari’na Türkiye Milli Katilim Organizasyonunu ilk kez düzenliyoruz. 16-19 Mart 2024 tarihlerinde dünyanin en büyük dogal tas ve teknolojileri fuari olan Xiamen Uluslararasi Dogal Tas ve Teknolojileri Fuari’nda EMIB’in Türkiye Milli Katilim Organizasyonuyla 55 Türk firmamiz yerini alacak. 17-20 Nisan 2024 tarihlerinde dünyanin dört bir tarafindan ithalatçilari Izmir’de MARBLE Fuari’nda agirlayacagiz. Amacimiz dogal tas ihracatinda 2023 yilindaki gerilemeyi durdurmak ve 2024 yilinda ihracatimizi 2 milyar dolarin üzerine tasimak” diye konustu.



EMIB Fuar öncesinde tanitim çalismalarini baslatti

Fuarda 4 gün boyunca yeni ticari baglantilar pesinde kosacak olan Ege Maden Ihracatçilari Birligi fuar öncesinde Kore Ithalatçilar Birligi, Türkiye’nin Seul Büyükelçisi Murat Tamer ve Kore Uluslararasi Müteahhitler Birligi’ni ziyaret etti. Türk dogal taslarinin Güney Kore pazarinda tanitim çalismalarina yeni halkalar ekledi. Dünya genelinde Çanakkale Köprüsü’nün aralarinda bulundugu pek çok büyük projeyi hayata geçiren Samsung ve Hyundai gibi dünya devi müteahhitlik firmalarini bünyesinde bulunduran Kore Uluslararasi Müteahhitler Birligi’yle Türk dogal tas sektörünün islem hacmini artirmayi hedeflediklerini dile getiren Ege Maden Ihracatçilari Birligi Yönetim Kurulu Üyesi Efe Nalbantoglu, EMIB’in 3 bin üyesinin pek çok önemli projeye dogal tas tedarikçisi oldugu bilgisini paylasti. Güney Kore Uluslararasi Müteahhitler Birligi’ne, “Üyelerinize kendilerini sasirtma firsati verin. Ürün ve hizmet kalitemizden memnun kalacaklar” diye seslenen Nalbantoglu, “Güney Kore’ye ihracatimizi artirmak niyetindeyiz, Güney Kore’nin artan dogal tas ihtiyacini karsilamak istiyoruz. Güney Kore firmalarinin yurt disinda yürüttügü projelerde de ürünlerimizin kullanilmasi için buradayiz” dedi.



Sezgin: “Türk taslari bakteri barindirmiyor”

Türk taslarinin bakteri barindirmadigi için özellikle pastanelerde tezgâh olarak kullanildigi bilgisini veren EMIB Yönetim Kurulu Üyesi Reyhan Sezgin, Güney Koreli müteahhitlere, “Türk dogal taslarimizin projelere uygunluklarini akredite laboratuvarlarda test edebilirsiniz. Sicaklik, donma, water, absorbation testleri yapiliyor” diye seslendi. Sezgin sözlerini söyle tamamladi; “Hangi tas nerede kullanilir tüm üyelerine özel projelerimizden bahsedebiliriz. Taslarimiz yüksek kaliteli. Güney Kore’nin 1,5 milyar dolarlik dogal tas ithalatindan bugüne kadar 7 milyon dolarlik pay aldik. Hedefimiz bu payi kisa vadede 100 milyon dolara çikarmak.”

Çelikkol: “150 çesit, 650 renk ve desen zenginligine sahibiz”

Kore Uluslararasi Müteahhitler Birligi üyesi firmalarla, Ege Maden Ihracatçilari Birligi üyeleri arasinda geçmis dönemde projelerde is birlikleri yapildigi bilgisini veren EMIB YK Üyesi Mehmet Hikmet Çelikkol, “Biz Ege Bölgesi ihracatçilariyiz ama Türkiye’nin her bölgesindeki dogal taslari ihraç ediyoruz. Türkiye’de 150 farkli çesit, 650 renk ve desende dogal tas skalasina sahibiz. Dünya’da moda olan her tasi sunabilecek güçteyiz. Korea Build Week 2024 KINTEX Fuari’nda Güney Koreli müteahhitleri Türkiye pavyonumuza bekliyoruz” seklinde konustu.



Kaya; “Koreli müteahhitleri Izmir’e Marble Fuari’na bekliyoruz”

Dogal tas sektöründe dünyanin en önemli bulusmalarindan birisi olan MARBLE IZMIR Uluslararasi Dogal Tas ve Teknolojileri Fuari’nin, 17- 20 Nisan 2024 tarihlerinde kapilarini 29. kez tüm dünyaya açacagi bilgisini veren EMIB Yönetim Kurulu Üyesi Halilullah Kaya, Güney Kore Uluslararasi Müteahhitler Birligi üyesi firmalari MARBLE IZMIR’e davet etti.

Park: “Koreli müteahhitlerle temaslarinizi artiriniz”

Güney Kore Uluslararasi Müteahhitler Birligi Baskani Sunho Park, Güney Koreli firmalarin projelerinde malzeme seçiminde müteahhitlerin karar verici oldugunu belirterek Türk dogal tas ihracatçilarina Güney Koreli insaat firmalariyla temaslarini artirmalari tavsiyesinde bulundu. Türk dogal tas ihracatçilariyla, Koreli müteahhit firmalari arasinda köprü olmaya hazir olduklari mesajini veren Park, “Çesitli ve iyi kalite önemli ürünleriniz Güney Kore’de iyi bir biçimde degerlendirilecektir. KINTEX fuarini ziyaret edecegiz ve standiniza ugrayacagiz, topladigimiz bilgileri üyelerimize iletecegiz. Ben kisisel tanidiklarima da Türk dogal taslarini anlatmak tanitmak niyetindeyim” diye konustu.



Ege Maden Ihracatçilari Birligi’nin KINTEX Fuari için Güney Kore’ye giden kafilesinde; Ege Maden Ihracatçilari Birligi Yönetim Kurulu üyeleri Selahattin Çinar, Reyhan Sezgin, Efe Nalbantoglu, Irfan Çelikten, Halillullah Kaya ve Mehmet Hikmet Çelikkol, TIM Delegesi Yakup Burak Ürper ve Tanitim Komitesi üyesi Oben Inceler yer aldi. Heyete, Türkiye’nin Seul Ticaret Müsaviri Ayse Ferdag Tekin eslik etti.
Kaynak: İHA