Sakarya Büyüksehir ALO153 Sakaryalilarin Dert Ortagi Oldu

Sakarya Büyüksehir Belediyesi ALO 153 Çözüm Masasi, 2023 yilinda 200 bin çagri ile 41 bin online basvuruya cevap verip sorunlari çözüme kavusturarak Sakaryalilarin dert ortagi oldu.

Sakarya Büyüksehir ALO153 Sakaryalilarin Dert Ortagi Oldu
Sakarya Büyüksehir Belediyesi ve vatandas arasinda köprü görevi gören ALO 153 ve Çözüm Masasi, 2023 yilinda Sakaryalilarin ‘dert ortagi’ oldu. Basin Yayin ve Halkla Iliskiler Dairesi çatisi altinda çalisan çözüm merkezi, 365 gün ve toplam 12 aylik süreçte sisteme düsen 200 bin çagriyi hizli bir sekilde yanitladi. Büyüksehir’in hizmet verdigi hayatin her alaninda sorunlari dinleyen, çözüm için birçok parametrede anlik olarak çalisan bu güçlü ekip, binlerce vatandasin sorunun çözüme kavusturarak Sakarya’da en yüksek memnuniyet olusturan hizmetlerden biri oldu.

Bilgi Edinme ve Çözüm Masasi Sube Müdürlügü’ne binlerce çagri, kurulan güçlü ekip tarafindan cevaplandi ve vatandaslar yasadiklari birçok problemi resmî kurumlara bizzat basvuru dahi yapmadan çözüme kavusturdu. Telefonla iletisimin yani sira Büyüksehir Belediyesi resmî web sitesi, mail, Whatsapp, mobil uygulama ve CIMER’e senkronize çalisan sistem, 12 ay boyunca tam 41 bin online basvuru aldi ve bu basvurularin tamami çözümlendi. Özellikle son yillarda kurulan güçlü ekiple talepleri, problemleri ve acil ihtiyaçlari giderme konusunda aksiyon kabiliyetini güçlendiren Çözüm Masasi, hiçbir sorunu sorun olarak birakmadi.

Çözüm Masasi birimi yetkilileri tarafindan yapilan açiklamada, Sakarya halkina her konuda hizmet etmeyi hedeflediklerini belirterek, “Çözüm Masasi olarak vatandaslarimizin talep ve önerilerini ilk elden alarak en kisa sürede sonuçlandiriyor ve geri dönüslerini yapiyoruz. Vatandaslarimizin taleplerinin tek merkezden toplayarak, belediyemizin hizmet agi disinda olan talepleri ilgili kurumlara yönlendirerek süreci takip ediyoruz. Çözüm Masasi var ise sorun, sorun olarak kalmaz. 1 milyon Sakaryalinin derdine derman olmak için gayretle çalismaya devam edecegiz” denildi.
Kaynak: İHA