Baskan Süer Açiklamasi 'Bölgesel ÜPAK Hayirli Olsun'

Van Ticaret Borsasi (VANTB) Baskani Nayif Süer, “Dogu ve Güneydogu Anadolu Bölgesi’ndeki 15 ticaret borsamizin ortakligiyla kurdugumuz bölgesel ÜPAK hayirli olsun” dedi.

Baskan Süer Açiklamasi 'Bölgesel ÜPAK Hayirli Olsun'
Van Ticaret Borsasi (VANTB), hizmet alanindaki Van, Hakkari ve Bitlis’in yani sira bölgesel faaliyetlerini de sürdürüyor. VANTB Baskani Nayif Süer, Diyarbakir Ticaret Borsasi’nda yapilan, Dogu ve Güneydogu Anadolu Bölgesi’ndeki 15 ticaret borsasinin yer aldigi Ürün Piyasasi Araci Kurumlari (ÜPAK) toplantisina katildi.

VANTB Baskani Nayif Süer, “Türkiye Ürün Ihtisas Borsasi A.S. (TÜRIB), lisansli depo isletmecilerince olusturulan elektronik ürün senetleri (ELÜS) ile elektronik ürün senetlerine dayali vadeli islem sözlesmelerinin ticaretinin yürütülmesini saglamak üzere borsacilik faaliyetlerinde bulunmaktadir. Ürün Piyasasi Araci Kurumlari (ÜPAK) ise TÜRIB’de aracilik hizmeti yapabileceklerdir.

ÜPAK’in merkezi Ankara’da bulunuyor. Bu çerçevede, borsamizin da ortak oldugu Dogu ve Güneydogu Anadolu Bölgesi’ndeki ticaret borsalarimizin istirakiyle alinan karar ile bölgesel ÜPAK sirketi kurulmustur. Paydaslarimiz ortakligiyla kurdugumuz Mezopotamya Ürün Piyasasi Araci Kurumu (ÜPAK ) A.S. bölgemize, çiftçilerimize ve üyelerimize hayirli olsun. Mezopotamya ÜPAK A.S. ile tarim piyasasindaki fiyat dengelerini saglamak ve sektördeki finansa ulasim sorununa çözüm aramak adina çalismalar yürütecegiz. ÜPAK’in sermaye taahhütleri konusunda da gerekli kararlar alinmistir” dedi.

Van Ticaret Borsasi olarak hasat döneminde TÜRIB araciligiyla TMO’ya satis sürecinde önemli hizmet sunduklarini aktaran Baskan Süer, “Bereketli topraklarimizda tarim ve hayvancilik yapan çiftçilerimizi ve üyelerimizi hasat döneminde yalniz birakmadik. TMO’nun hububat alim sürecinde her zaman yanlarinda olduk. Kurdugumuz Mezopotamya ÜPAK ile sürekli olarak hizmet sunacagiz” seklinde konustu.

“Bölgemizin tarim ve hayvancilik potansiyelinin piyasalarda iyi degerlendirilmesi için çalisacagiz” diyen VANTB Baskani Nayif Süer, “Eken, üreten çiftçilerimizin ve üyelerimizin emeklerinin degerini koruyacagiz. Mezoptamya ÜPAK’in, bölgemizin tarim ve hayvancilik endüstrisinde lokomotif etkisi yapacagina inaniyoruz. Ülkemizin kalkinmasinda temel rol oynayan birligimiz Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) Baskanimiz Rifat Hisarciklioglu, her zaman yanimizda olmustur. Sundugumuz hizmetlerde bizlere destek olan Hisarciklioglu’na, bizlere ev sahipligi yapan Diyarbakir Ticaret Borsasi Baskani Engin Yesil’e, bölgemizin ticaret borsasi baskanlarina ve toplantiya katilim saglayan çalisma arkadaslarimiza tesekkür ediyoruz” ifadelerini kullandi.

Diyarbakir, Van, Adiyaman, Batman, Elazig, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Igdir, Kars, Kiziltepe, Malatya, Nizip, Nusaybin ve Sanliurfa ticaret borsasi baskanlari, meclis baskanlari ve genel sekreterleri toplantiya katildi.

Kaynak: İHA