Bahçelievler'e Yapilacak Cemevinin Temeli Törenle Atildi

Bahçelievler Belediyesi tarafindan yapilacak Cem Evi Kültür Merkezi’nin temeli törenle atildi.

Bahçelievler'e Yapilacak Cemevinin Temeli Törenle Atildi
Bahçelievler Belediyesi tarafindan Cumhuriyet Mahallesi’nde yapilacak cemevinin temel atma töreni gerçeklestirildi.

Törene AK Parti Istanbul Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Murat Kurum, Bahçelievler Belediye Baskani Hakan Bahadir, siyasi parti ilçe temsilcileri ve davetliler katildi.

500 metrekare oturumluk toplam 2 bin 500 metrekare alan üzerine insa edilecek Cumhuriyet Mahallesi Cem Evi Kültür Merkezi’nin temeli atildi. Tören saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Cemevini oy kaygisiyla açmadiklarini söyleyen Bahçelievler Belediye Baskani Hakan Bahadir, “AK Partili arkadasimi da, diger partilerden arkadaslarimizi da hiç ayirmiyorum. Çünkü yillarin devletiyiz. Selçuklu’dan beri Anadolu’ya geldigimizden beri ayirmamisiz ve bunu çok açik net söylüyorum; oy kaygisiyla yapmiyorum arkadaslar. Oy amaciyla 40 gün sonra seçim var diye yapmiyorum. Türkiye Cumhuriyeti ayirma lüksünü tasimiyoruz. Inancimiz, kültürümüz, degerimiz de bu. Burayi simdi geçici olarak yesil alan üzerine 150 metrekare olarak yapiyoruz. Daha sonra yaklasik 500 metrekare oturumlu 2 bin 500 metrekare yapacagiz. Simdi bir kirginlik var. Baskanlarim burada biliyor. Dogrudur. Bakin Cumhurbaskanimiz farkinda ama oransal olarak ayni yapildi. Hepsi emekli. Memur, isçi emekleri 49,3 oldu. Eyvallah haklisiniz. Ama bu kaç yil öncesinin sorunu? 40-50 yildir maasi düsük verildigi için böyle. Ama bunu çözüyoruz biz. Ben de su anda subat ayindan baslamak üzere Bahçelievler’deki emeklilere yillik 12 bin lira sosyal yardimda bulunacagim. Hayirli ugurlu olsun diyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA