Antalya'nin 2024 Yilinda Turizmde Hedefi 60 Milyar Dolar

Antalya’nin 2024 yili turizm hedefleri hakkinda degerlendirmelerde bulunan Vali Hulusi Sahin, “2024 yilinda turizmde 60 milyar dolar hedefine rahat ulasacagimizi düsünüyorum. 2028 yili hedefimiz ise 100 milyar dolar. Antalya’nin Türkiye’nin ve dünyanin gözbebegi oldugunun farkindayiz. Bunun için çok çalisiyoruz. Türkiye’nin büyük hedeflerine hep birlikte yürüyecegiz ve basaracagiz” diye ifade etti.

Antalya'nin 2024 Yilinda Turizmde Hedefi 60 Milyar Dolar
Vali Hulusi Sahin, Akdeniz Turistik Otelciler ve Isletmeciler Birligi’nin (AKTOB) Geleneksel Subat Ayi Bulusmasi’nda sektör temsilcileriyle bir araya gelerek 2024 yilinin turizm planlari, mevcut durumu ve hedefleri hakkinda degerlendirmelerde bulundu. Toplantiya Vali Hulusi Sahin’in yani sira, Muratpasa Kaymakami Orhan Burhan, Il Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Candemir Zoroglu, AKTOB Baskani Kaan Kavaloglu, ATSO Baskani Ali Bahar, STK ve turizm temsilcileri katildi.



Havalimani 2025 yilinda 82 milyon kapasiteye ulasacak

Toplantida yaptigi degerlendirmede, havalimani genisletme projesinin devam ettigini belirten Vali Hulusi Sahin, Antalya Havalimaninin 2023 yilini 37 milyon yolcu ile tamamladigini ve bu rakamin mevcut kapasitenin çok üzerinde oldugunu belirtti.

Sahin, “Antalya Havalimani, genisletme projesinin tamamlanmasiyla 82 milyon yolcu kapasitesine ulasacak. Böylece, 2025 yili basinda havalimaninda ciddi bir rahatlama olacak. Havalimanindan baslayip baglanti ve turistik yollarin iyilestirilmesi ile kaliteli bir ulasim imkani saglanacak. Bunun için Ulastirma ve Altyapi Bakanligi ile Kültür ve Turizm Bakanligi arasindaki girisimlerimiz devam ediyor” dedi.



2028 yili hedef 100 milyar dolar

Antalya’nin 2024 yili turizm hedefleri hakkinda da degerlendirmelerde bulunan Vali Hulusi Sahin, “2024 yilinda turizmde 60 milyar dolar hedefine rahat ulasacagimizi düsünüyorum. 2028 yili hedefimiz ise 100 milyar dolar. Bu rakamlara sizlerin dinamizmi ile ulasacagimiza inaniyorum. Antalya’nin Türkiye’nin ve dünyanin gözbebegi oldugunun farkindayiz. Bunun için çok çalisiyoruz. Türkiye’nin büyük hedeflerine hep birlikte yürüyecegiz ve basaracagiz” diye ifade etti.

Konusmalarin ardindan Türkiye turizminin gelismesinde önemli yeri olan turizmci Ergün Güvenç, Vali Sahin’e kitap hediye etti.
Kaynak: İHA