Adiyaman'da 15 Milyon Yillik Balik Fosili Bulundu

Adiyaman’in Besni ilçesinde bulunan 15 milyon yillik balik fosili, Adiyaman Müzesi’nde sergilenecek.

Adiyaman'da 15 Milyon Yillik Balik Fosili Bulundu
Besni ilçesi Oluklu köyünde bir vatandas tarafindan bulunan balik fosili, Adiyaman Müzesi’ne teslim edildi. Yaklasik 8 santim uzunlugundaki balik fosilinin, yüzgeç, iskelet ve kilcal damarlari net bir sekilde görülüyor. Orta Miyosen Dönemine ait olan ve günümüzden 16 milyon ile 11.6 milyon yil arasina tarihlenen balik fosilinin 15 milyon yillik oldugu tahmin ediliyor.

Adiyaman Müzesi envanterine dahil edilen balik fosili, müzenin teshir salonunda ileriki dönemlerde sergilenerek ziyaretçilerin begenisine sunulacak.

Adiyaman Müzesi Müdürü Mehmet Alkan konuyla ilgili yaptigi açiklamada, “Adiyaman’in Besni ilçesinde bir vatandas tarafindan bulunan balik fosili, Adiyaman Müzesi’ne getirildi.

Kayaç üzerindeki balik fosili yaklasik 8 santim uzunlugunda, kilcal damarlari ve yüzgeçleri belirgin bir vaziyette görülüyor. Orta miyosen dönemine tarihledigimiz bu fosil günümüzden yaklasik 16 milyon ve 11.6 milyon yil arasina tarihlenmekte, yani günümüzden 15 milyon yil öncesine tarihlenmektedir. Bu fosiller göl ve akarsu çökertilerinin olustugu yerlerde görülmektedir. Çok önemli bir fosil olarak karsimiza çikiyor. Daha sonraki dönemlerde teshirde sergilenmek üzere ziyaretçilerin begenisine sunulacaktir” dedi.

Kaynak: İHA