Hopa'da CHP'nin Liste Tartismasi Yumruklu Kavgaya Dönüstü

Artvin’in Hopa ilçesinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Il Genel Meclisi aday listesi tartismaya neden oldu. Yumruklu kavga, cep telefonu kamerasina yansidi.

Hopa'da CHP'nin Liste Tartismasi Yumruklu Kavgaya Dönüstü
Cumhuriyet Meydani’nda yasanan olayda, iddiaya göre CHP’nin Il Genel Meclisi üyeligi listesine bir grup partili itiraz etti. Itiraz sonrasi çikan tartisma kisa sürede büyüyerek, kavgaya dönüstü. Sokaga tasan olayda yumruklu arbede anlari, çevredekiler tarafindan cep telefonu kamerasiyla görüntülendi. Polis ve çevredekiler araya girerek gerginligi önledi.

CHP Hopa Ilçe Belediye Baskan adayi Utku Cihan, partisinin ilçe örgütü, il genel meclisi üye ve adaylarina sözlü ve fiziki saldiri gerçeklestirildigini belirterek, yasananlari kinadi. Cihan, “Hopa’da birileri gelerek tehditler savurmus, sonrasinda da meclis üyesi adaylarimiza yumruklu saldirida bulunulmustur. Biz Hopa’da baris içerisinde, kardesçe bir seçim süreci yürütmeye çalisiyoruz. Kimsenin bizi provoke etmesine izin vermeyecegiz. Hangi görüsten olursa olsun hep birlikte Hopa için iyi seyler yapmak için birlikte hareket edecegiz. Bugün burada oldugu gibi bizi kimsenin provoke etmesine izin vermeyecegiz. Meclis üyelerine yapilan bu saldiriyi kiniyoruz. Bundan sonra Hopa’da bu tür olaylarin yasanmamasi için elimizden geleni yapacagiz. Ilgili kisilerle ilgili hukuki süreçleri hizlica baslatacagiz. Bunun görüntü kayitlari elimizde. Cumhuriyet Halk Partisi’nin hem yönetim kurulu üyelerine hem meclis üyesi adaylarina bugün burada bir saldiri gerçeklesmistir. Bu saldiri organizedir. Telefonla insanlar çagirilmistir ve saldiri bu sekilde yapilmistir. Bu isin pesini birakmayacagiz. Önümüzdeki süreci huzurla hep birlikte yürütecegiz. Bu tür provokasyonlara gelmeyecegiz” dedi.

Kaynak: İHA