Hayirsever Is Adami Iki Arsasini Okul Yapimi Için Bagisladi

HAKKARI – Hakkari’nin Yüksekova ilçesi nüfusuna kayitli hayirsever is adami Hasim Akin, ilçede bulunan toplamda 10 bin 746 metrekarelik iki ayri arsasini okul yapimi için milli egitime bagisladi.

Hayirsever Is Adami Iki Arsasini Okul Yapimi Için Bagisladi
Hakkari Valisi ve Belediye Baskan Vekili Ali Çelik; Il Milli Egitim Müdürü Nurettin Yilmaz, Yüksekova Milli Egitim Müdürü Yusuf Atael ve Il Milli Egitim Sube Müdürü Oktay Kizilkaya ile Yüksekovali hayirsever is adami Hasim Akin’i makaminda agirladi. Vali Çelik, hayirsever is adamina tesekkür ederek, “Egitime yaptiginiz bu anlamli hayrinizin, insanlarimiza örnek olmasini temenni ediyorum. Yüksekova ilçemizin Cumhuriyet Mahallesi’nde bagislayacaginiz arsa ile sayenizde Yüksekova’miz güzel bir fen lisesi binasi ile yeni bir ilk ve ortaokul binasina kavusacak. Bu okullarimizdan da kaliteli, nitelikli, iyi egitim almis, arastiran, düsünen, empati becerisi gelismis, milli ve manevi degerlerimizi benimseyen, kendisine, ailesine, vatanina ve milletine faydali bireyler yetistirilecektir. En büyük hayir, insana yapilan hayirdir. Insanlara yapilan en büyük hayir da, onlarin egitimine, gelecegine yapilan yatirimdir. Bu anlamda, devletle sorumluluk paylastiginiz için sizlere mütesekkiriz. Allah hayrinizi kabul etsin" dedi.

Akabinde, Hakkari Valiligi, Il Milli Egitim Müdürlügü ve hayirsever arasinda arsanin Milli Egitim Bakanligina devredilmesine iliskin protokol imzalandi.

Yeni yapilacak okullara, hayirseverin isminin verilecegi belirtildi.
Kaynak: İHA