Devlet Destegiyle Kurdular, Günde 350 Kilo Yufka Üretiyorlar

Bingöl’de kuzeniyle birlikte kadin kooperatifi kuran Ayse Eyüpkoca, devlet destegi alarak yufka üretim tesisi kurdu. Eyüpkoca 7 kadinla birlikte günde 350 kilo yufka üreterek Bingöl ve çevre illere satis yapiyor.

Devlet Destegiyle Kurdular, Günde 350 Kilo Yufka Üretiyorlar
Bingöl’de uzun yillar tekstil sektöründe çalisan 3 çocuk annesi Ayse Eyüpkoca (52), kuzeniyle birlikte bir karar alarak AG Kadin Girisim Üretim Kooperatifini kurdu. Tekstil sektörüne bir yandan devam eden Eyüpkoca, devlet desteginden faydalanarak yufka üretimi tesisi kurdu. Yufka üretiminde 7, tekstilde de 4 olmak üzere toplamda 10 kadini istihdam eden Ayse Eyüpkoca, hedefinin önümüzdeki yillarda 20 kadini istihdam etmek oldugunu belirtti.

Yufka tesisinde günde 350 kilo üretim yaptiklarini dile getiren Ayse Eyüpkoca, “3 yil önce burayi kurduk kuzenimle. Tabi önce tekstil de çalisiyorduk, küçük bir atölyemiz vardi. Üretim yapip pazarliyorduk. Sonra biraz daha büyümek istedik, kooperatifimizi kurduk. Kooperatifi kurduktan sonra devlet destegi aldik, sonra bir kisim makinelerimizi aldik. Kalan makineleri de birikimimiz vardi onunla aldik ve 2 yili askin bir süredir yufka üretimi yapip çalisiyoruz. Bir taraftan tekstil atölyemiz de devam ediyor. Toplamda 10 kadin çalisiyoruz. Tabi ki ihtiyaç sahibi kadinlar çalisiyor. Onlar kazaninca, mutlu olunca biz de mutlu oluyoruz, çünkü birkaç yildir burada bir aile gibi olduk” dedi.

Eyüpkoca, “Günlük 350 kilo yufka çikariyoruz, yufkayi Bingöl ve çevre illerdeki zincir marketler ile yerel marketlere dagitimini yapiyoruz. 350 kilo yapiyoruz ama bazen talebe göre bunu arttiriyoruz. Çok yeniyiz bence fakat ben inaniyorum ki üretimimiz daha çok artacaktir” seklinde konustu.

Burada çalisarak ev ekonomisine katki sunduklarini ifade eden Nursen Çagritekin, “Iki yildir burada çalisiyoruz, çok güzel bir çalisma var. Ayse abla da hepimize destek oluyor. Mutluyuz, huzurluyuz. Burada çalisarak evimize katkimiz oluyor, çocuklarimiza destegimiz oluyor” dedi.

Kaynak: İHA