Katar Basbakani Al-Thani Açiklamasi 'Refah'taki Durum Gelistikçe Tüm Bölge Için Çok Tehlikeli Olacak'

Katar Basbakani Mohammed bin Abdulrahman Al-Thani, Almanya’da düzenlenen 60. Münih Güvenlik Konferansi’nda yaptigi konusmada, “Zaman bizim lehimize degil, Refah’taki durum gelistikçe tüm bölge için çok tehlikeli olacak” dedi.

Katar Basbakani Al-Thani Açiklamasi 'Refah'taki Durum Gelistikçe Tüm Bölge Için Çok Tehlikeli Olacak'
Almanya’nin Münih kentinde düzenlenen 60. Münih Güvenlik Konferansi devam ediyor. Katar Basbakani Mohammed bin Abdulrahman Al-Thani konferansta yaptigi konusmada, Gazze Seridi’nde devam eden saldirilar nedeniyle ateskes için yürütülen müzakerelerin seyrinin iyi gitmedigini belirterek, “Son birkaç gündür gidisat pek umut verici degil ancak her zaman tekrarladigim gibi, her zaman iyimser kalacagiz ve zorlamaya devam edecegiz” dedi.

Müzakerelerin ayrintilarina giremeyecegini ancak geçmis anlasmalarda oldugu gibi 2 unsurun söz konusu oldugunu kaydeden Al-Thani, bu unsurlarin Gazze’deki insani sartlar ile bölgede esir tutulanlara karsilik serbest birakilacak Filistinlilerin sayisi oldugunu açikladi.

Al-Thani, “Bu anlasma sürecinde daha büyük bir ölçekte konustugumuza inaniyorum ama bu müzakerelerin insani kisminda hala bazi zorluklar görüyoruz” ifadelerini kullandi.

Israil’in Gazze Seridi’nin güneyindeki Refah kentine düzenledigi saldirilara da deginen Al-Thani, “Zaman bizim lehimize degil, Refah’taki durum gelistikçe tüm bölge için çok tehlikeli olacak”
Kaynak: İHA