Orman Köylerinde Hibe Destekli Faizsiz Krediye Hak Kazananlar Belli Oldu

Bolu Orman Bölge Müdürlügü’nün Orman Köylülerinin Desteklenmesi Projesi çerçevesinde gerçeklestirdigi hibe destekli faizsiz krediye hak kazanan vatandaslar çekilen kura ile belli oldu.

Orman Köylerinde Hibe Destekli Faizsiz Krediye Hak Kazananlar Belli Oldu
Bolu Orman Bölge Müdürlügü’nün Orman Köylülerinin Desteklenmesi Projesi (ORKÖY) çerçevesinde hibe destekli faizsiz traktör kredisi kuralari çekildi. Bolu Orman Isletme Müdür Yardimcisi Semih Can baskanligindaki komisyon tarafindan Bolu merkez ilçeye bagli Bagislar, Dereceören, Kizilagil, Akçaalan, Muratlar, Çobankaya, Aliçören, Ercek, Tatlar ve Fasil köylerinde gerçeklestirilen kura çekimi ile dis cephe mantolama, sebekeye bagli günes enerjisi sisteminden (GES) elektrik üretimi ve traktör kredileri kullanmaya hak kazanan vatandaslar belli oldu.

Bolu merkez ilçeye bagli toplamda 10 köyde 42 aileye verilen 4 milyon 980 bin lira kredi desteginin 996 bin lirasinin hibe olarak verildigini söyleyen Isletme Müdür Yardimcisi Semih Can, vatandaslarin faizsiz olarak verilen bu kredileri traktör için 7 yil vade, dis cephe mantolama için 5 yil vade ve sebekeye bagli günes enerjisi sisteminde 7 yil vade ile geri ödeyeceklerini belirtti.

Toplantilarda köy muhtarlarinin talep ve isteklerini de dinleyen Semih Can, verilen bu kredilerle orman köylülerinin refah düzeyinin yükseltilmesini hedeflediklerini ifade ederek, orman köylüsünün her daim yaninda olduklarini belirtti.

Kaynak: İHA