Kozmetik Kongresi, Atatürk Üniversitesi Is Birligi Ile Gerçeklesiyor

2011’den bu yana her yil araliksiz olarak düzenlenen ve sektörün önemli etkinliklerinden biri haline gelen Kozmetik Kongresinin 14. bulusmasi, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomakli’nin katilimiyla Atatürk Üniversitesi ve Kimyagerler Derneginin is birliginde, 15-18 Subat 2024 tarihlerinde Antalya’da gerçeklestiriliyor.

Kozmetik Kongresi, Atatürk Üniversitesi Is Birligi Ile Gerçeklesiyor
Kozmetik endüstrisi ile akademi dünyasini bir araya getirerek sektördeki son gelisme ve yeniliklerin tartisilacagi bu kongre, bilimsel toplantilar arasinda kalitesi ve güvenilirligiyle öne çikan, marka degeri yüksek bir etkinlik olarak kabul ediliyor. Kozmetik bilimi, kimya, saglik, yasam bilimleri ve teknoloji gibi birçok disiplinin kesisim noktasinda yer alan kongre, çesitli alanlardan çok sayida akademisyen, sektör temsilcisi ve kamu otoritesini bir araya getiriyor.

Rektör Çomakli: “Kongrenin, Sektörü Daha Ileriye Tasiyacagina Inaniyorum”

Kongrenin açilisinda bir konusma yapan Rektör Prof. Dr. Ömer Çomakli, bu önemli organizasyonun gerçeklesmesinde emegi geçen herkese, özellikle kongre baskani Prof. Dr. Serdar Burmaoglu ve organizasyon komitesine, desteklerini esirgemeyen Türkiye Ilaç ve Tibbi Cihaz Kurumu basta olmak üzere tüm kamu kuruluslarina, sponsorlar ve katilimcilara tesekkür etti.

Prof. Dr. Çomakli, Atatürk Üniversitesi’nin 65 yillik köklü geçmisi, bilimsel arastirmalardaki basarilari ve yüksekögretime sundugu katkilarla, egitimde öncü bir kurum oldugunu vurguladi. Yeni Nesil Üniversite Tasarim ve Dönüsüm Projesi ile baslattiklari yenilikçi sürecin, Arastirma Üniversitesi vizyonuyla daha da ileri tasindigini ve üniversitenin stratejik planlarinin, paydaslarin beklentileri ve Birlesmis Milletler Sürdürülebilir Kalkinma Hedeflerine uyumlu olarak yeniden sekillendirildigini belirtti.

Atatürk Üniversitesinin, Birlesmis Milletler Sürdürülebilir Kalkinma Amaçlari dogrultusunda, saglikli bireyler yetistirme, nitelikli egitim sunma, erisilebilir ve temiz enerji saglama gibi hedeflerle yürüttügü arastirmalar ve kozmetik sektörüyle gelistirecegi is birlikleri sayesinde sektörü daha ileriye tasiyacagini ifade eden Prof. Çomakli, kongrenin basarili geçmesi temennisinde bulundu.

Etkinlikte 600’den Fazla Katilimci Yer Aliyor

3 gün boyunca sürecek olan etkinlikte, Atatürk Üniversitesi ve Kimyagerler Derneginin organizasyonu altinda 600’den fazla katilimciyla zengin bir bilimsel program sunulacak. Program; davetli konusmalar, kisa sözlü ve poster sunumlari, kurslar, workshoplar ve sektör ile kamu otoritelerini bir araya getirecek oturumlar içeriyor.
Kaynak: İHA