Yola Kaya Düstü Açiklamasi 10 Yolcu Ölümden Kil Payi Kurtuldu

HAKKARI – Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde seyir halindeki minibüse kaya isabet etmesi sonucu 10 yolcu ölümden kil payi kurtuldu.

Yola Kaya Düstü Açiklamasi 10 Yolcu Ölümden Kil Payi Kurtuldu
Edinilen bilgilere göre olay, sabah saatlerinde Van-Yüksekova kara yolu üzerindeki Yeniköprü mevkiinde meydana geldi. Hakkari’den Yüksekova istikametine yolcu tasiyan Abdülhalik Aktas yönetimindeki 30 D 0016 plakali minibüse, dagdan kopan kaya parçalari isabet etti. Kaya parçalari nedeniyle aracin ön ve tavanda bulunan cami kirilirken, içerisindeki 10 yolcu ise adeta ölümden döndü.

Ölümden döndüklerini belirten Abdülhalik Aktas isimli soför, “Sabah saatlerinde Hakkari’den Yüksekova’ya yolcu getiriyordum. Yeniköprü’de seyir halinde oldugum sirada dagdan kopan kaya parçalari aracima isabet etti. Yasan olayda aracimin ön ve tavanda bulunan cam kirilirken, bizler resmen ölümden döndük. Illaki bu yolda birileri mi ölmeli? Hakkari Valimizin acilen bir önlem alinmasini istiyoruz, yoksa daha feci olaylar yasanabilir. Herkes bu yolu dikkatli kullanmalidir. Artik tüneli açsinlar” dedi.

Kaynak: İHA