Bingöl'de 3 Gün Sürecek Olan Fotografçilar Maratonu Basladi

Bingöl Valiliginin koordinesiyle düzenlenen fotografçilar maratonu etkinligi basladi. Ülkenin çesitli yerlerinden gelen 300’ün üzerinde fotografçi, Bingöl’ün dogal güzelliklerini 3 gün boyunca görüntüleyecek.

Bingöl'de 3 Gün Sürecek Olan Fotografçilar Maratonu Basladi
Bingöl Valiligi koordinesinde Bingöl Belediyesi, Bingöl Ticaret ve Sanayi Odasi, Firat Kalkinma Ajansi, Kültür ve Turizm Il Müdürlügü ile Bingöl Fotograf ve Sinema Amatörleri Kulübü Derneginin (BIFSAK) destekleriyle, fotografçilar maratonu etkinligi basladi.

3 gün sürecek olan yarismaya, ülkenin çesitli illerinden 300’ün üzerinde fotografçi suana kadar katilim sagladi. 3 gün boyunca Bingöl’ün dogal güzelliklerinin görüntüleyecek olan fotografçilar, araçlarla kent merkezi ve ilçelere götürülecek.

Kültür ve Turizm Il Müdürlügüne gelerek fotografçilarla sohbet eden ve daha sonra açiklamalarda bulunan Vali Ahmet Hamdi Usta, ’’4 gün boyunca burada Bingöl’ün güzelliklerini yasayin. Bingöl’ü güzel bir sekilde fotograflayin. Bingöl’ün dünyada ve Türkiye’deki maalesef negatifin algisinin sizlerin sayesinde pozitife dönüsecegine inaniyorum. Düsündügümden çok daha iyi Bingöl gördüm. Siz de bu 4 gün boyunca Bingöl’ün insani sicakligini, tabiatin dogalligini resimleyecek, onlari dünya ile paylasacaksiniz. Insallah önümüzdeki yillarda bunu 4’üncü, 5’inci kez yapacagiz. Tabii üzüntümüz, bu tarihlerde kar bekliyorduk. Bingöl kis aylarinda karla güzel maalesef karimiz yok. Insallah 3-4 gün içinde karda yagar o anlari da resimlersiniz” dedi.

Bingöl Fotograf ve Sinema Amatörleri Kulübü Dernegi Baskani Kenan Nihat Elçi, ’’Fotografçilar ülkenin her tarafinda ilkbahara, sonbahara dair çalismalar yapabilirler ama kis biraz istisna bir mevsimdir. Fotografçilari heyecanlandiran bir tarafi var kis aylarinin. Burada dogal yasamin, yaban hayatinin, karla kapli manzaralarin fazla olmasindan dolayi fotografçilar burayi yogun olarak tercih ediyor. Bingöl’ümüzün tanitimi için oldukça önemli. Gelen fotografçilar ayni zamanda bizler için kültür elçisidir’’ seklinde konustu.

Istanbul’dan gelen doga fotografçisi Fatma Çinar ise ’’Istanbul’dan geliyorum. Insallah güzel bir maraton olacak. Herkese basarilar diliyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA