Üretici Kadin Stantlari, Bu Kez 'Sevgililer Günü'ne Özel Kuruldu

İçel Büyüksehir Belediyesinin Üretici Kadin Stantlari, bu kez de ’Sevgililer Günü’ne özel kuruldu.

Üretici Kadin Stantlari, Bu Kez 'Sevgililer Günü'ne Özel Kuruldu
Özgecan Aslan Baris Meydaninda kurulan 120 stantta el emegi ürünler, vatandaslarin begenisine sunuldu. ’14 Subat Sevgililer Günü’ temasiyla kurulan stantlarda 310 üretici yer aldi.

Kadin ve Aile Hizmetleri Dairesi tarafindan kurulan stantlardan kimisinde ilmek ilmek islenmis örgüler, oyuncaklar, çantalar, seramik ürünler, özenle boyanmis süs esyalari, örgü modelleri, takilar yer alirken, kimisinde de ev yapimi tereyagi, peynir, zeytin, tursu, kurutulmus meyve ve sebze ile yöresel yiyecekler yer aldi.

Kadin ve Aile Hizmetleri Dairesinde Proje Koordinatörü olarak görev yapan Burcu Sert, genellikle ’Sevgililer Günü’ konseptine uygun hediyelerin oldugu alanda, üreten kadinlarin tüketiciyle bulustugunu belirtti.

Üretici kadinlarin konsept üretimlerine devam edecegini ifade eden Sert, 8 Mart için özel bir çalisma yapacaklarini kaydetti.

Evde dogal mum üretimi yapan Nazire Nur Arslantas, etkinlige ilk kez katildigi belirterek, "Çok güzel bir ortam hazirlamislar. Burada ürünlerimizin satisini yapiyoruz. Bunun sürdürülebilir olmasi sahane. Kadinlar ve el yapimi ürünler her zaman desteklenmeli" dedi.

Seramik hediye esyalari üreten Gülçin Uysal da aile bütçesine katki sunmanin çok degerli oldugunu ifade ederek, organizasyon için Büyüksehir Belediyesine tesekkür etti.

Gülnarli üretici Serife Ünlü ise yöresel ürünlerin satisindan elde ettigi gelirle çocuklarini okuttugunu dile getirdi.
Kaynak: İHA