Havza'yi Sel Ve Taskindan Koruyacak Projede Ilk Kazma Vuruldu

Samsun’un Havza ilçesinde sel ve taskin riskine karsi Haci Osman Deresi’nin üstünün yikilarak açilmasi ile islah edilmesi çalismalari kapsaminda hazirlanan ve 56 isyerinden olusan ’Rezerv Yapi Projesi’nde ilk kazma vuruldu.

Havza'yi Sel Ve Taskindan Koruyacak Projede Ilk Kazma Vuruldu
Afet riski tasiyan alanlarin dönüsümü hedefiyle, Rezerv Yapi Projesi kapsaminda, Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi tarafindan yaptirilan 56 isyerinden olusan yeni is merkezinin insasi için Havza Belediyesi tarafindan kamulastirmasi yapilan alanda temel kazisi basladi.

Temel kazi çalismalarini inceleyen ve yüklenici firma yetkililerinden çalismalar hakkinda bilgiler alan Havza Belediye Baskani Sebahattin Özdemir, Haci Osman Deresi’nin üzerinin kapali olmasindan dolayi yasanmasi muhtemel sel ve taskin riskine karsi yürütülen çalismalar neticesinde Havza Rezerv Yapi Projesi’nin hazirlandigini söyledi.

Özdemir, “Hükümet konagi binamizin yaninda 56 adet isyerinden olusacak olan yeni is merkezimizin insaati insallah 200 gün gibi bir sürede tamamlanacak. Isyerlerimizin tamamlanmasinin ardindan Havza için önem arz eden Haci Osman Deresi’nin üstünün açilmasi için hizli bir sekilde yikim ve enkaz kaldirma çalismalarina baslanacak” dedi.

Baskan Özdemir, 1998 yilinda meydana gelen sel felaketinde bir kisinin kalp krizinden hayatini kaybettigini, 2 kisinin yaralandigini, 7 evin yikildigini, 400 isyeri ile araçlarin zarar gördügünü hatirlatarak, “Bu ve benzeri felaketlerin yasanmamasi adina yürütmüs oldugumuz çalismalarin son asamasina gelindi. Insallah Haci Osman Deresi’nin üstünün açilmasi ve islahinin yapilmasi ile Havza artik her yagmurda korkulu rüya görmekten kurtulacak. Bu sayede ilçemiz daha güvenli bir hale gelecek" seklinde konustu.

Kaynak: İHA