Bu Yilin Favorisi Yine Gül Oldu

Sevgililer Günü dolayisiyla Aydin’da çiçekçilerde yogunluk yasanirken bu yilin en favori çiçegi yine gül oldu. Efeler’de 22 yildir esiyle birlikte sattigi çiçeklerle sevenleri mutlu eden Sükrü Umurhan, bu yil satislarin beklenenin altinda kaldigini söyledi.

Bu Yilin Favorisi Yine Gül Oldu


Aydin’da her yil oldugu gibi bu yil da çiçekçilerde 14 Subat Sevgililer Günü yogunlugu yasandi. Sehrin farkli yerlerinde yer alan çiçekçiler dünden itibaren fazla mesai yaparken, bu yilin en favori çiçegi yine gül oldu. Çiçekçiler gerçeklestirdikleri kampanya ve farkli süslemeler ile müsteri çekmeye çalisirken, Efeler’de 22 yildir esi Ayse Umurhan (73) ile birlikte sattigi çiçeklerle sevenlerin yüzünü güldüren Sükrü Umurhan (79), bu yil satislarin beklenenin altinda kaldigini belirtti.



Her gün sabah erkenden gelerek Ramazan Pasa Camii önündeki tezgahini açan Sükrü amca, bu yilin eski islere hiç benzemedigine dikkat çekerek “Bugün isler eski islere hiç benzemiyor. Bugün basimizin kalabalik olmasi lazimdi ama müsteri yok. Yani bu sene bagladigimiz parayi çikaramayacagiz. Bu sene haddinden fazla düsük kaldi isler. Bu yil en çok güller ve açelyalarin satisi oluyor. Güllerin adeti bu yil 50 TL oldu. Sümbüller 40 TL, açelya 100 TL, buketler 100 TL, nergisin demetini 40 TL’den satiyoruz. Birazda nergis gidiyor ama ürünlerimizin çogu elimizde duruyor simdilik. Bu sene satislar hiç bekledigimiz gibi olmadi. Bakalim nasip neyse o olur. 22 yildir hanimimla beraber buradayiz. Baskanimiz Özlem Çerçioglu’ndan da Allah razi olsun, bize burayi verdi. 22 yildir burada sevenleri mutlu ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA