Bodrum'un En Büyük Aritma Tesisi Açildi

Mugla Büyüksehir Belediyesi’nin en büyük altyapi yatirimlarindan biri olan ve Bodrum’un dogasini, denizlerinin korunmasi açisindan büyük önem tasiyan Turgutreis Ileri Biyolojik Aritma Tesisi Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Osman Gürün’ün ev sahipliginde düzenlenen törenle açildi. Açilisa, CHP Mugla Büyüksehir Belediye Baskan adayi, Bodrum Belediye Baskani Ahmet Aras, Mentese Belediye Baskani Bahattin Gümüs, CHP Bodrum Belediye Baskan adayi Tamer Mandalinci, muhtarlar ve çok sayida vatandas katildi.

Bodrum'un En Büyük Aritma Tesisi Açildi
Bodrum Belediye Baskani ve CHP Mugla Büyüksehir Belediye Baskan adayi Ahmet Aras’ta Turgutreis Ileri Biyolojik Aritma Tesisi açilisinda yaptigi konusmada, “Mugla’miza uzun yillar hizmet etmis sevgili baskanimiz Osman Gürün baskanim Bodrum’a önemli yatirimlar yapti. Büyüksehir yasasi ile Mugla’nin dört bir yaninda altyapi, kanalizasyon, yol gibi es zamanli hizmetlere basladi.

Özellikle bölgemizde önemli kanalizasyon çalismalari yapildi. 2020 yilinda attigimiz temel bugün sonuca ulasti. Yaklasik 4 yildir yollarimiz bozuldu, toz toprakla karsi karsiya kaldik. Bizler elestirildik. Ancak bu hizmetlerle Bodrum tarihinde görülmemis bir tesis ile bulustu. Ben bunun için sevgili baskanima huzurlarinizda tekrar tesekkür ediyorum. Bodrum ülkemizin misafir odasidir. Biz Muglamizi tertemiz piril piril misafirlerimize açacagiz. Sayin baskanim çitayi yüksege koydu bizde bu bayragi gece gündüz demeden daha yüksege tasiyacagiz. Rakiplerimizden görüyorsunuz, duyuyorsunuz sanki hizmet yapilmamis gibi açiklamalar yapiyorlar. Son 10 yilda bölgeden toplanan vergi 500 milyardan fazla. Ancak iktidar tarafindan bu verginin binde 6’si hizmet olarak yapildi. Büyüksehir Belediyemiz yaklasik 10 milyar yatirim yapti. Bu hiçbir kurus çarçur edilmeden mümkündür. Seydikemer’den Bodrum’a kadar en az 13 atiksu aritma tesisi, kanalizasyon ve içme suyu tesisleri basta olmak üzere çok farkli yatirimlar yapildi. Hükümet 20 yilda bu yatirimlari gerçeklestirseydi farkli olurdu. Hükümet tarafindan 63,5 Milyon Euro kredi onayi verilmedi. Bizleri engellemek isteseler de yaptigimiz hizmetler kendilerine örnek olsun.

Bodrum’un en büyük aritma tesisi olan Turgutreis Ileri Biyolojik Atiksu Aritma Tesisi açilisinda konusan Mugla Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Osman Gürün altyapinin bir belediye baskani için en riskli hizmetlerden biri oldugunu söyledi ve tüm riskleri alarak Mugla’da büyük bir altyapi yatirimini baslatmanin, bu yatirimlari tamamlamanin gururunu ve mutlulugunu yasadiklarini söyledi.



Baskan Gürün; “2014 yilinda baslayan bu maceranin bu sekilde sonuçlanmasindan çok büyük keyif aliyorum. Altyapi projeleri belediye baskanlari için büyük risktir ki bu süreçte bazi sikayetler aldik. Yollarin bozuk olmasi çukurlar gibi. Bodrum’u toz duman içinde biraktigimiz için özür dileriz ama baska çaremiz yoktu. Ancak biz evin içinde otururken agir bir tadilata girdik. Evin tüm elektrik, su tesisatlarini degistirdik. Bunu yaparken toz toprak olur ama bunun yapilmasi da lazim. Simdiye kadar bu hizmetler yapilamadigindan biz bunu yapmak zorundaydik. Hizmetin durmasi diye bir sey yok. Son güne kadar hizmet edecegiz. Bodrum’da Turgutreis çok önemli bir yatirim ama baska tesislerde var. Gümbet-Gümüslük Atik su aritma tesislerini yeniledik ve kapasitelerini arttirdik. Önümüzdeki dönem Ahmet baskanim yeni isale hatti yapacak ve burada yesil alan sulamasi yapilacak. Bu çok büyük bir tasarruf. Tüm tesislerimizi ileri biyolojik aritma yapacak sekilde projelendiriyoruz” dedi.

Aritma tesisi 250 bin nüfusa göre yapildi

Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinin basinda gelen Bodrum’da, Mugla Büyüksehir Belediyesi tarafindan yapimina 2021 yilinda baslanan, Bodrum’un en büyük aritma tesisi olan Turgutreis Ileri Biyolojik Aritma tesisi tamamlanarak hizmete basladi.

250 bin nüfusa göre hitap edecek olan aritma tesisi Turgutreis Mahallesi basta olmak üzere Akyarlar, Dereköy, Peksimet, Islamhaneleri, Bahçelievler, Karabag ve Akçaalan mahallelerine hizmet edecek ve yapilan 110 km kanalizasyon hatti Turgutreis Atiksu Aritma Tesisi’ne baglanacak. Turgutreis Ileri Biyolojik Aritma Tesisi güncel kurla 469 milyon 417 bin 388 TL’ye mal oldu.
Kaynak: İHA