Besiktas'ta 75 Yas Ve Üstü Vatandaslar Için Podoloji Birimi Hizmete Açildi

Besiktas Belediyesi, 75 yas ve üstü vatandaslara ayak sagligi hastaliklariyla ilgili yardimci tedavi ve bakim hizmeti sunacak olan ‘podoloji’ (ayak sagligi) birimini hayata geçirdi. Besiktas Belediye Baskani Riza Akpolat açilis konusmasinda, Türkiye’nin podoloji birimini açan ilk yerel yönetim olduklarinin altini çizerek, "Yas almis komsularimizin tüm ihtiyaçlarini karsilayacagiz’’ dedi.

Besiktas'ta 75 Yas Ve Üstü Vatandaslar Için Podoloji Birimi Hizmete Açildi
Besiktas Belediyesi, 75 yas ve üzeri vatandaslara daha iyi hizmet verebilmek için podoloji (ayak sagligi) birimini hayata geçirdi. Besiktas Belediyesi’nin Çiragan’da bulunan ek hizmet binasinda gerçeklesen açilis törenine Besiktas Belediye Baskani Riza Akpolat, Besiktas Ilçe Saglik Müdürü Fatma Zehra Güneser, belediye baskan yardimcilari ve çok sayida vatandas katildi.

Törende konusan Baskan Akpolat, ileri yastaki komsularina yönelik birçok çalismayi hayata geçirdiklerini belirtti.



“Besiktas Belediyesi binasina giren 65+ tüm vatandaslarimizin bütün sorunlarini gidermeye çalisiyoruz”

Besiktas’ta 65 yas üstü nüfusun agirliginin fazla oldugunu söyleyen Baskan Akpolat, “Ilçemizin yasli nüfus orani yüzde 16,3. Bu kapsamda komsularimiza verdigimiz hizmetleri bir organizasyondan yönetmek ve kentimizi ’yasli dostu kent’ olarak dönüstürmek için 65+ Yasam Ofisi’ni kurduk. Yerel yönetimlerde bir ilk olan Yasam Ofisimiz uzman kadrosuyla Türkiye’de ilk gerontoloji ofisi olarak hizmet veriyor. Besiktas Belediyesi binasina giren 65+ tüm vatandaslarimizin bütün sorunlarini gidermeye çalisiyoruz. Bunlari tespit ederken baska sorumluluklarimizin oldugunun da farkindayiz. Podoloji hizmetleri de bu baglamda ortaya çikmis hizmetlerden bir tanesidir” dedi.



"Besiktas’ta sosyal belediyeciligi marka haline getirmeye gayret ediyoruz’’

Geçen ay 75 yas ve üzeri yalniz yasayan komsularinin güvenligi ve yasam kalitesini artirmak için 65+ Yasam Ofisi rehberliginde gerontomimari projesini hayata geçirdiklerini ifade eden Baskan Akpolat, “Özellikle yalniz yasayan komsularimizin lavaboya, mutfaga veya yatagina rahatça gidebilmesi için mimar arkadaslarimiz bir çalisma yapti. Komsularimizin düsme risklerini en aza indirmek üzere koridorlara tutacak koyduk, banyodaki aksesuarlar ona göre seçildi. Komsularimizin yasam kosullarini gerontomimariye uygun olarak yeniden düzenledik. Bu pilot çalismayi Besiktas’ta ihtiyaç duyan, talep eden bütün komsularimiza saglayacagiz” ifadelerini kullandi.

“Türkiye’de podoloji birimi açan ilk yerel yönetimiz”

Ayak bakiminin çok önemli oldugunu anlatan Akpolat, “75 yasin üzerinde vatandaslarimizda çok ciddi saglik sorunlari bulunuyor. Çalismalar sirasinda bunu da tespit ettik. Ayak sagligi hastaliklariyla ilgilenen, yardimci tedavi ve bakim hizmeti sunacak olan podoloji birimini de bu kapsamda açmis oluyoruz. Ilçemize hayirli ugurlu olsun. Türkiye’de yerel yönetimlerde bir ilk olan podoloji birimimiz umarim bütün belediyelere de örnek olur. Özellikle ihtiyaç sahibi, talep eden, yalniz yasayan vatandaslarimizin her konuda yanlarinda olmaya gayret ediyoruz. Besiktas sosyal belediyeciligi bu anlamda bir marka haline getirmeye gayret ediyor. Bu konuda tüm çalisma arkadaslarimin büyük çabasi ve gayreti var. 75+ Podoloji (Ayak Sagligi) Birimi, Besiktas Belediyesi’nin Çiragan ek hizmet binasinda hizmet verecek. Ayak sagligi hizmetinden yararlanmak isteyen 75 yas ve üzeri vatandaslar, 444 44 55 numarali çözüm merkezini arayarak talep olusturabilirler” seklinde konustu.

Kaynak: İHA