Baskan Aktas Açiklamasi 'Dokunmadigimiz Mahalle, Sokak Kalmadi'

Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, 2020 yilindan bu yana yasanan pandemi, seller, yanginlar ve asrin felaketi depreme ragmen, Bursa’da önemli yatirimlari hayata geçirdiklerini belirterek, “Hiçbir mazeretin arkasina siginmadik. Dokunmadigimiz sokak, mahalle kalmadi. Mazeret yok, isimiz çok” dedi.

Baskan Aktas Açiklamasi 'Dokunmadigimiz Mahalle, Sokak Kalmadi'
Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, güne Mustafakemalpasa ilçesinde basladi.

Seyh Müftü Camii’inde sabah namazinin ardindan vatandaslara çorba dagitan Baskan Aktas, daha sonra ilçedeki sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri, meslek odalari ve hemsehri derneklerinin temsilcileriyle bulustu. Mustafakemalpasa Belediye Baskani Mehmet Kanar’i makaminda ziyaret eden Baskan Aktas, Bursa Merkez ve Ilçeleri Roman Dernekleri Federasyonu yönetimi ve üyeleriyle bir araya geldi. Belediye Dügün Salonu’ndaki teskilat bulusmasina da katilan Baskan Aktas, Büyüksehir Belediyesi olarak bugüne kadar hayata geçirdikleri ve yeni dönem için planladiklari yatirimlar ilgili sunum yapti.

Mazeretlerin arkasina siginmadik

Son 4 yilda bir faninin basina gelebilecek her seyin Türkiye’de yasandigini dile getiren Baskan Aktas, "Hemen 2020 basinda pandemi yüzünden günlerce sokaklara çikamadik, evlerde oturduk. Ekonomi, sosyal hayat durdu, hatta ayni evin fertleri bile ayri ayri odalara hapsoldu. Uygulanan yasaklardan ekonomi ve üretim çok etkilendi. Ardindan ülkenin güneyinde yanginlar, kuzeyinde seller oldu. Bursa’nin bunlarla ne ilgilisi var demeyin. Hepsine yetismeye çalistik, ekiplerimiz o bölgelerde yaralari sarmak için gayret gösterdi. Ardindan çok aci bir deprem yasadik. Bütün Türkiye’yi etkiledi. Devlet, millet seferber oldu. Bizde 2300 çalisanimiz ve 700 araç ve makineyle o bölgelerde her türlü hizmeti verdi. Sadece deprem bölgesine 350 milyonluk harcama yapmisiz. Helali hos olsun. Milletimizin parasini yine milletimize harcadik. Uzun lafin kisasi, bu kadar olaya ragmen Bursa’ya kazandirdigimiz hizmetler fragmandi. Asil film bundan sonra baslayacak. Harika isler yapacagiz. Motive olmus iki lider ve güçle kadrolar var. Bu süreçte ideolojik bir bakis açisiyla olaya yaklasmamak lazim. Ilçenin menfaatlerini ön planda tutmamiz lazim. Mustafakemalpasa’da çok daha güzel islere imza atacagiz” diye konustu.

Kaynak: İHA