Genç Bilim Adamlari 'Deneyap Proje Senligi'nde Bulustu

Balikesir Birlesmis Milletler 75. Yil Gençlik Merkezimizde Deneyap Teknoloji Atölyeleri kapsaminda 3. Faz Enerji Teknolojileri Proje Senligi düzenlendi. Senlige katilan ögrenciler birbirinden farkli projeleri ile yeteneklerini tasarima çevirme firsati buldular.

Genç Bilim Adamlari 'Deneyap Proje Senligi'nde Bulustu
Deneyap Teknoloji Atölyeleri, Milli Teknoloji Hamlesi’ne katkida bulunmayi amaçlayan bir girisim olarak kurulan merkezlerde, gelecegin mühendisleri, teknoloji girisimcileri ve teknoloji liderlerinin yetistirilmesi planlaniyor. Türkiye’nin 81 ilinde yer alan 139 atölyede, on binlerce ögrenciye robotik ve kodlamadan nanoteknolojiye, tasarim ve üretimden yapay zekâya kadar 11 farkli egitim veriliyor.

Gençlik ve Spor Il Müdürü Adem Özalp, ”Deneyap Atölyeleri, projeleriyle ülke gelisimine katki saglayabilecek yetenekli ögrencilerin tespit edilmesi ve bu ögrencilerin gelisimleri için gerekli desteklerin saglanmasinda önem tasiyor. Tübitak, T3 Vakfi, Sanayi ve Teknoloji Bakanligi ile birlikte yürüttügümüz çalismalar ile bu atölyelerde seçilen yetenekli ögrencilerimizi yarinlara hazirliyoruz. Gelecegin bilim insanlarinin, arastirmacilarinin, girisimcilerinin bu atölyelerden çikacaklarina inancimiz tam. Yerli teknoloji gelisiminin, firsat esitligi saglayarak uygulamaya geçebilmesi, yeterli fiziki imkânlar ve donanimlar saglanarak, gençlerin takim çalismasiyla, proje gelistirme odakli egitim programlariyla bilim ve teknolojide yenilik üretebilen bireyler olmalari için tüm imkanlarimizla gençlerimizin yaninda olmaya devam ediyoruz. Bugüne kadar yaptiklari tasarimlar ve projeleriyle ögrencilerimizi ve hocalarimizi kutluyor, desteklerinden ötürü velilerimize tesekkür ediyorum dedi.

Kaynak: İHA