Balikesir Egitimine Katki Saglayacak Akademi

Balikesir’de ögrencilerin egitim süreçlerinde etkilesimlerini en üst seviyeye tasimak adina hayata geçirilen Balikesir Egitim Akademisi tanitimi yapildi. Balikesir Egitim Akademisi çatisi altinda ilk egitim velilere verildi.

Balikesir Egitimine Katki Saglayacak Akademi
Avlu Kongre ve Kültür Merkezi’nde yogun bir katilimla gerçeklestirilen programda Balikesir Egitim Akademisi tanitim videosunun gösterimi yapildi. Programin açilis konusmasini yapan Il Millî Egitim Müdürü Ali Tatli çocuklarin ögütlerden çok iyi örneklere, rol modellere ihtiyaci oldugunu söyledi.

Müdür Tatli, “Egitime farkli bir vizyon katacak olan “Balikesir Egitim Akademisi” çatisi altinda planladigimiz egitim ve atölye çalismalari ile etkili bir paylasim ortami olusturmayi; güncel, sürdürülebilir egitimler ile gelecegimizi sekillendirecek olan ögrencilerimizin egitimine katki sunmayi hedefliyoruz” seklinde konustu.

Dinleme, paylasma ve yönlendirme rolünü üstlenen velilerin; ögretmenlerin gizli meslektasi oldugunu ifade eden Vali Ismail Ustaoglu programda yaptigi konusmada, “Egitimi üç ayakli bir sac olarak ele aldigimizda; birinin olmamasi veya görev olarak aksakligi durumunda sac dengesini kaybedip düsecektir. Dinleyen, paylasan ve yönlendiren rolünü üstlenen velilerimiz; ögretmenlerimizin gizli meslektasidir. Is birligi ve anlayis çerçevesinde insa edilen bir iliski ile gelecege giden yolda saglam adimlar atarak basariyi yakalamak mümkündür. Zaman içerisinde emek vererek terbiye edilmis her çocugumuz, ülkemizin gelecegine katki sunacak kazanilmis bir insandir.” dedi.

Ülkenin gelecegi olan çocuklarin; kimlik ve kisilik insasinin ilk baslangicinin erken çocukluk dönemi oldugunu sözlerine ekleyen Ustaoglu, “Ögrenciye ilk dokunan, egitimin en önemli yapitaslarindan olan ailelerimizin gelisimlerinin artirilmasi hedefiyle kiymetli ve donanimli egitimcilerimiz tarafindan gerçeklestirilen egitimlere katilimlarindan dolayi degerli velilerimize ve katki sunan herkese tesekkür ediyorum.” diye belirtti.

Konusmalarin ardindan ailelerin mutlu, özgüvenli ve basarili çocuk yetistirmelerine katki sunmak için “Mutlu ve Basarili Çocuk Nasil Yetistirilir?” temasiyla birçok sosyal sorumluluk projesine de imza atan Egitim Bilimci, Akademisyen ve Yazar Dr. Özgür Bolat; velilere yönelik egitim gerçeklestirdi. Basari odakli mutluluk anlayisindan, mutluluk odakli basari anlayisina olan yolculugu anlatan Dr. Özgür Bolat; bunun için öncelikle ailelerin, kendi ‘birey olma’ yolculuguna adim atmalari gerektiginin üzerinde durdu.

Soru cevap seklinde, velilerin de interaktif katilimiyla devam eden “Veli Akademisi” egitiminin sonunda plaket ve ödül takdimi gerçeklestirildi.

Kaynak: İHA