Artvin'de CHP'den Aday Gösterilmeyen Belediye Baskani Partisinden Istifa Etti

Artvin’in CHP’li Belediye Baskani Demirhan Elçin, yeniden aday gösterilmeyince partisinden istifa etti. Belediye binasi önünde toplanan CHP’liler ise Belediye Baskani Demirhan Elçin’in personele mobbing uyguladigi ve isten çikarttigi gerekçesiyle sert açiklamalarda bulunarak baskanliktan da istifa etmesi çagrisinda bulundu.

Artvin'de CHP'den Aday Gösterilmeyen Belediye Baskani Partisinden Istifa Etti
Artvin’de 31 Mart yerel seçimler öncesi Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) sular durulmuyor. Belediye Baskani Demirhan Elçin’i partisi aday göstermeyince Elçin, partisinden istifa etti. Elçin, istifasinin ardindan CHP’li belediye çalisanlarini isten çikarttigi ve mobbing uyguladigi iddiasiyla CHP Il Baskani Orhan Atan ve partililerin tepkisini çekti.

Belediye binasi önünde partililer ile toplanarak basin açiklamasi yapan CHP Il Baskani Orhan Atan “Artvin belediye baskanligi için partimizin yetkili kurullari tarafindan adayligina genel merkezimizin yaptigi yogun arastirma ve anketler neticesinde mevcut belediye baskanini uygun görülmemis, partimiz, Artvin halkinin yakindan tanidigi ve çok sevdigi Bilgehan Erdem ögretmenimizi Cumhuriyet Halk Partisi belediye baskanligi adayligina atamistir. Aday adayligi süreci ve adaylik açiklamasindan sonraki süreçte Demirhan Elçin’in yapmis oldugu uygunsuz açiklamalar, partililikle ve belediye baskanligi kimligiyle asla uyusmamaktadir. Bu durum tüm kamuoyunun da malumudur. Bu açiklamalardan öte belediye baskaninin yaptigi son davranis, bardagi tasiran son damla olmustur. Söyle ki, Belediyemizde alin teriyle çalisip evine ekmek götürmek isteyen çalisanlarina, bizim çocuklarimiza, kendisi aday olmadigi için mobbing uygulamak baski yapmak, çalisanlarin yerlerini degistirmek sosyal medya hesaplarindan çikti alip onlari isten çikarmak, tehdit etmek, zorla emekliye sevk etmekle tehdit etmek, bu da yetmemis gibi islerine son vermek ne belediye baskaligina ne de Artvinlilik kimligine yakisir” dedi.

Elçin’in daha önce de isçileri isinden çikardigini aktaran Atan, “Bu kötülükleri Demirhan Elçin bundan önce de yapti, birkaç çalisanimizi isten çikardi, onu uyardik ama bizleri yine dinlemedi. Demirhan Elçin maalesef sen, Artvin’e ve Artvinliye layik olamadin, sen evladin yasinda çocuklara hakaret ettin, onlari isinden gücünden ettin. Senin seçilmen için canla basla çalisan ailelerin çocuklarini asagiladin, insan yerine koymadin. Senin bugün isgal ettigin koltukta binlerce insanin emegi, alin teri var” diye konustu.



"Baskanliktan da istifa et"

Elçin’in baskanliktan istifasini isteyen Atan, “Baskan, sayet siyasete devam edeceksen, eger sen Artvinliysen eger mert olmakla, korkusuz olmakla övünüyorsan belediye baskanligindan da istifa et, gel er meydanina, gel er meydanina yarisalim. Gel tüm Artvin ile kurdugumuz büyük Artvin ittifakiyla yaris. Baskan, senin kirdigin her kalbi, senin yiktigin her köprüyü sevgiyle, dostlukla, kucaklasmayla, dayanismayla yeniden kuracagiz, senin kuruttugun birliktelikle, hosgörü kültürünü Artvin’de, ata dede topragimizda yeniden insa edecegiz. Biz bu isçilerin hakkini koruyamazsak bizlere bu koltuklar haram olsun. Baskan unutma; er geç helallesmek gerekecek. Ama bil ki ne partimiz ne de biz Artvinliler sana hakkimizi helal etmiyoruz” ifadelerini kullandi.

Öte yandan Artvin Belediye Baskani Demirhan Elçin geçtigimiz Aralik ayinda partisi tarafindan seçimlerde yeniden aday gösterilmeyecegini anlayinca belediye önünde bir basin açiklamasi düzenlemis ve aday adayligi sürecini durdurdugunu açiklamisti.
Kaynak: İHA